Dutch Future City Conference – 19 september – Utrecht


Op 19 september 2018 organiseren wij samen met de Economic Board Utrecht, de Provincie Utrecht, de Jaarbeurs en met tal van andere partners de eerste editie van de Dutch Future City Conference. En tijdens dat congres rekenen we definitief af met het idee dat de ‘smart city’ gaat over de toekomst. Want niets is minder waar. De ‘smart city’ is nu en we moeten nu de goede bestuurlijke, politieke en technische beslissingen nemen om een stad te maken die klaar is voor de toekomst én leefbaar blijft.


Klik hier als deze pop-up niet opent.

Vraag en aanbod verbinden
De Dutch Future City Conference stelt de vraag van steden en dorpen voorop. Tijdens het congres zoeken we antwoorden op vragen van gemeenten. Dat doen we door vraag en antwoord te verbinden. Heel letterlijk. Daarmee brengen we stad (en het dorp) een stap verder. Want technologie biedt tal van kansen voor het beter functioneren van onze ruimtelijke ordening, maar je moet ze wel kennen.

Inspiratie
Maar natuurlijk nodigen we ook fantastische topsprekers uit om ons te inspireren over de toekomst en de mogelijkheden die die biedt. Pim van den Berg, gedeputeerde bij de Provincie Utrecht, opent het congres. Van den Berg is van mening dat technologisering de stad blijvend verandert en neemt de congresbezoekers mee in de kansen die dit biedt voor Nederland en de regio Utrecht in het bijzonder. Architect Ren Yee (Head of Innovation bij UN Studio) vindt dat er nog te weinig na wordt gedacht in de architectuur over slimme technologie. In zijn keynote zal hij vertellen hoe het wel moet. Wethouder Willemien Vreugenhil (Gemeente Ede en voorzitter van de econmische pijler van de G40) zal een vurig pleidooi houden over democratische borging in de smart city.

Verdieping
En we verdiepen ons op de vragen hoe we de stad van de toekomst ontwerpen, besturen en hoe we ethiek en regelgeving inrichten. Maar ook hoe je als techbedrijf je vraag optimaal afstemt op de wens van gemeenten.

Voor wie?
De Dutch Future City Conference wil de wereld van de stad (bestuurders, ontwerpers, stedebouwers, planologen, beheerders, stadsmakers, vastgoedpartijen, woningcorporaties etc.) verbinden met de wereld die techoplossingen bedenkt en bouwt.
Die stedebouwers en techs komen uit heel Nederland. Want het mag dan een congres ín Utrecht zijn, het is een congres voor heel Nederland.

Marktplaats en pitches
Centraal tijdens dit congres staat het samenbrengen van vraag en aanbod. Daarom bieden we gemeenten en techbedrijven de kans om tijdens het congres hun smart city uitdaging of oplossing te pitchen voor een publiek van meer dan 250 ruimtelijke professionals, datadeskundigen en techbedrijven. Wilt u uw smart city vraag of oplossing pitchen? Kijk dan hier voor meer informatie.


Klik hier als de pop-up niet opent.

Bekijk het complete programma

Bekijk de sprekers.

Wanneer, waar en hoe?
19 september (10 tot 17 uur), Jaarbeurs Utrecht
Deelname kost 475 euro (excl. btw).
Relaties van Future City en EIT Digital, en leden van FME krijgen 75 euro korting (excl. btw).
>> U bent relatie van Future City als u bijvoorbeeld heeft deelgenomen aan een seminar of masterclass of als u ons (gratis) magazine (digitaal) heeft aangevraagd.
>> Check hier of uw bedrijf of uw werkgever een partner is van EIT Digital.
>> Check hier of uw bedrijf of uw werkgever lid is van FME.


Klik hier als deze pop-up niet opent.

Partner worden?
Wilt u partner worden van de Dutch Future City Conference of heeft u een andere vraag, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met Jan-Willem Wesselink via jan-willem@future-city.nl. Bellen kan ook: +31 (0) 33 8700 100. Of vul het contactformulier in:


Klik hier als deze pop-up niet opent.

Partners