Pim van den Berg – Keynote-speaker Aan de slag


Pim van den Berg, gedeputeerde bij de Provincie Utrecht, opent de Dutch Future City Conference op 19 september in Utrecht.

Van de Berg is verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ontwikkeling, Economie en Toerisme, Wonen en Binnenstedelijke Ontwikkeling en Energietransitie. Vanuit dat perspectief is ook hij van mening dat technologisering de stad blijvend verandert. Van den Berg neemt de congresbezoekers mee in de kansen die dit biedt voor Nederland en de regio Utrecht in het bijzonder. Waarom en hoe kunnen we profiteren van de kansen die zo ontstaan? Hoe moeten we ons als bedrijven en overheden opstellen (en waar moeten we veranderen) om die kansen te pakken? Hoe brengen we deze technologisering van pilots tot normaal?

Over Pim van den Berg

Pim van den Berg is stedenbouwkundige van beroep en heeft vele jaren in de volkshuisvestingssector gewerkt. In de jaren negentig werkte hij voor het Ministerie van Huisvesting & Milieu, waar hij de teams leidde die verantwoordelijk waren voor huursubsidies en voor directe projectsubsidies. Vervolgens werkte hij 10 jaar als interim-manager, voornamelijk voor waterschappen.

In 2006 werd Van den Berg verkozen tot de gemeenteraad van Amersfoort en hij is sinds 2010 voorzitter van de lokale tak van D66. Tussen oktober 2011 en mei 2015 was Van den Berg wethouder in Amersfoort, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de binnenstad, rijksmonumenten, de economie, onroerend goed en landbeheer en duurzaamheid.

Dutch Future City Conference

Dutch Future City Conference staat in het teken van de vraag hoe internet de stad verandert en welke rol stedebouwers daarin hebben. Tijdens het congres willen we de wereld van tech verbinden met de wereld van de stedebouw (in de meest brede zin van het woord: van bestuurders tot beheerders).
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden voor het Dutch Future City Conference.