Doe mee aan de Digitale Samenleving Scriptieprijs en leer van talent


We leven in een bijzondere tijd. Onze samenleving technologiseert en digitaliseert in hoog tempo. Er ligt een datalaag over ons land. Die laag meet data, geeft ze door, analyseert en interpreteert. We zijn zo een internet of people in een internet of things geworden. En die verandering is minstens zo graag als de invoering van elektriciteit een eeuw geleden.

Waarom meedoen aan de Digitale Samenleving Scriptieprijs?

  • Wilt u leren en begrijpen hoe internet en technologie uw gemeente verandert?
  • Daar op een gefundeerde manier een debat over kunnen voeren?
  • Concrete problemen in uw gemeente op een nieuwe – smart – manier beantwoorden?
  • Een netwerk opbouwen onder mede-gemeenten en het bedrijfsleven?
  • U daarbij laten inspireren door topstudenten uit heel Europa?

Doe dan mee aan de Digitale Samenleving Scriptieprijs voor Gelderland en Utrecht.

Topstudenten helpen gemeenten
Het komend jaar verbinden we de kennis van topstudenten uit Europa met de vragen van Utrechtse en Gelderse gemeenten. En dat is een win-win. Want we zoeken antwoorden op de vragen die Gelderse en Utrechtse gemeenten hebben over de smart city en we geven topstudenten de kans om hun thesis te toetsen aan uw praktijk.

Hoe verandert uw gemeente?
Technologisering verandert onze steden, dorpen, gemeenten. We zijn op dit moment allemaal met verbonden via mobiel internet. Met elkaar en met tal van sensoren om ons heen. Maar hoe gebeurt dat? Hoe verandert dat het leven in steden en dorpen? Wie is daarvoor verantwoordelijk? Wat is de rol van gemeenten en van de bestuurders en ambtenaren in die gemeenten hierbij? Kortom, wat betekent het nou concreet voor bijvoorbeeld de gemeente Utrechtse Heuvelrug of Neder-Betuwe? Voor Zelhem of De Bilt? Voor Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn of Nijmegen? Dat zoeken we uit tijdens de Digitale Samenleving Scriptieprijs.

Wat gaan we doen?
We zoeken Utrechtse en Gelderse gemeenten die mee willen doen aan onze Digitale Samenleving Scriptieprijs. Met hen doorlopen we de volgende stappen:

STAP 1 Tijdens de Dutch Future City Conference op 19 september in de Jaarbeurs in Utrecht trappen we Digitale Samenleving Scriptieprijs af met een programmalijn die speciaal is afgestemd op de deelnemende gemeenten. Daarbij gaan we in op hoe technologisering uw gemeente verandert, hoe u die verandering kunt begeleiden en wat de ethische dilemma’s daarbij zijn. U wordt verwacht om 14 uur en we sluiten deze speciale dag af om 18 uur met een speciaal wethoudersdiner.

STAP 2 U ontvangt na de Conference een vragenlijst waarmee we uw vraag rondom de Digitale Samenleving in kaart brengen. Deze input gebruiken we voor de tweede bijeenkomst. We vragen u de vragenlijst uiterlijk 12 oktober in te vullen.

STAP 3 De input van deze vragenlijsten verwerken we en gebruiken we als basis voor de tweede bijeenkomst op 1 november (van 14 tot 17 uur) in Ede. Doel is dat we aan het einde van de sessie vijf vragen hebben geformuleerd die we uitzetten onder studenten in heel Europa.

STAP 4 We roepen studenten in heel Europa op om hun scriptie in te sturen als die een antwoord geeft op één van de vragen. Studenten mogen een al geschreven scriptie inleveren, maar we bieden hen (desgewenst) ook de gelegenheid af te studeren bij deelnemende gemeenten.

STAP 5 We stellen een jury samen met vertegenwoordigers uit het gemeenten, bedrijfsleven en onderwijs. Zij kiezen in mei 2019 de winnaars per thema.

Hoe doet u mee?
U kunt zich eenvoudig aanmelden. Deelname kost 2500 euro (excl. btw) per gemeente. U krijgt daarop 1000 euro korting omdat uw provincie een deel van de aanloopkosten betaald (dit aanbod geldt voor alle gemeenten in provincies Utrecht en Gelderland en de Gooi- en Vechtstreek). Aanmelden kan t/m 1 september 2018. Meld u zich voor 16 juli aan, dan krijgt u €150,- vroegboekkorting. Deelname is inclusief gratis deelname aan de Future City Conference voor 1 wethouder en 2 ambtenaren. De ondersteuning van de provincie is niet vrijblijvend. We verwachten dat u actief deelneemt aan de activiteiten. Alleen zo wordt de sciptieprijs een succes.

Aanmelden kan hier:

Klik hier als de pop-up niet opent.

Met wie doen we dit?
We organiseren deze award op initiatief van de Provincie Utrecht en de Provincie Gelderland. Verder werken we samen met partners uit het bedrijfsleven, het onderwijs en natuurlijk met gemeenten.