We vertellen waar we voor staan


We zijn er van overtuigd dat onze steden veranderen door internet. En we vinden dat die verandering niet gaat over techniek, maar over stedebouw in de meest brede zin van het woord. Die visie blijven we aanscherpen en we gaan er over in discussie. Ons doel is om Nederlandse stedebouwers en andere city nerds (van bestuurders tot ontwerpers) te overtuigen van de impact van deze verandering. En dat doen we door…

Het geven van lezingen
We geven graag lezingen over onze kijk op de smart city. Dat doen we dan ook met regelmaat. De afgelopen maanden spraken we onder andere op de Holland-stand tijdens Smart City Expo in Barcelona, voor MUAD-studenten, tijdens het Relevant Congres, tijdens het Burgomasterstoernooi, voor Vastgoed Forum Midden Nederland en voor Saxion-studenten. Oh ja, we houden van debat. Wilt u dat we ons verhaal ook bij u komen vertellen, neem dan contact met ons op.

Het opzetten van een panel
Samen met USP Marketing Consultancy zetten we in het voorjaar van 2018 een panel op om constant te onderzoeken hoe Nederlanders denken over de smart city.

Onze nieuwsbrief
Via een maandelijkse nieuwsbrief houden we u op de hoogte van wat wij doen? Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.

Het Future City Magazine
In november gaven we het Future City Magazine uit dat is verspreid onder de lezers van RoMagazine en ruim 500 keer is gedownload. In ons magazine laten we zien waarom en hoe de smart city ontstaat en waarom het eerst gaat over de stad en daarna pas over techniek.
In 2018 zijn we van plan een tweede editie van het magazine uit te geven.

Het geven van seminars
In 2018 organiseren we in samenwerking met vakblad en ROmagazine 4 seminars over de vraag HOE we de smart city vormgeven, ontwerpen, besturen en regelen. En ja, dat gaat ook over dorpen en het buitengebied.
Lees hier meer over de seminars.

Het Smart City Congres
In samenwerking met een aantal partners organiseren we in juni in Utrecht het Nationaal Smart City Congres. Op dit moment praten we met diverse partijen over de opzet hiervan. En we staan open voor meer partijen die met ons meedoen. In de loop van februari maken we hier meer over bekend.

Het organiseren van een bewustwordingscampagne
Beetje bij beetje wordt er een smart city om ons heen gebouwd. Het internet of things wordt uitgerold en er worden algoritmes geschreven die op basis van de data uit die sensors beslissingen nemen over de manier waarop we de stad gebruiken.
Maar voor veel burgers, bestuurders, bedrijven en andere betrokkenen is het een ver-van-hun-bedshow. Dat willen we doorbreken met een bewustwordingscampagne die in 2018 live moet gaan. Daarbij gaat het over kennis (bijvoorbeeld wat is een sensor? Wat doet een algoritme?); over begrip (hoe werkt een algoritme? Wat kan ik er mee?) en meningsvorming (wat vind ik ervan?).
We zoeken momenteel partners om die campagne mogelijk te maken