Digital Twin Netwerkexcursie naar Antwerpen – 5 september 2019


Wilt u beter weten hoe uw gemeente er voor staat? Wilt u de data die u genereert koppelen aan locaties in uw gemeente? Wilt u daar analyses en voorspellingen op baseren? Om zo meer inzicht te krijgen in de fysieke, sociale en economische uitdagingen in uw gemeente? Dan zijn digital twins interessant voor u.

Een manier om data en diensten weer te geven is een zogenaamde digital twin van een gebied. Hierin wordt zo realtime mogelijk weergegeven wat de leefkwaliteit in het gebied is. Ook kun je ermee analyseren en voorspellen.
Wat zijn de mogelijkheden van een digital twin voor gemeentes? Hoe kun je data gebruiken om inzicht te krijgen in de leefkwaliteit? Waar moet je dan rekening mee houden? Om antwoord te krijgen op deze (en andere) vragen organiseren Economic Board Utrecht (EBU) en Future City Foundation op 5 september 2019 een netwerkexcursie voor bestuurders naar Antwerpen, met delegatieleider Klaas Verschuure (wethouder Gemeente Utrecht).

Dit kunt u verwachten:

  • U leert over wat er mogelijk is op het gebied van digital twins, data en digitalisering.
  • U komt in contact met bestuurders die bezig zijn met dezelfde vraagstukken.
  • U wordt onderdeel van een netwerk van bestuurders en bedrijven die zich bezig willen houden met een digital twin.
  • U komt in contact met bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties in Nederland en België.

Reisgenoten
Aan deze reis kunnen maximaal 40 personen deelnemen. Uw reisgenoten zijn bestuurders en de ambtelijke top van gemeente en provincie. Deelname geschiedt op uitnodiging.

Bij meer dan 40 geïnteresseerden maken wij een inhoudelijke selectie. We zoeken daarbij naar een interessante inhoudelijk mix van deelnemers. We kijken daarbij naar de organisatie en naar de reden motivatie om mee te gaan.

Programma

7.00 u – De reisdeelnemers verzamelen zich in Utrecht (op een locatie nabij het CS), waar we samen ontbijten.
7.30 u – Welkom door delegatieleider Klaas Verschuure, wethouder Gemeente Utrecht.
7.45 u – Voorstelrondje – wie bent u en waarom gaat u mee?
8.30 u – Twee inleidende lezingen (over het onderwerp, sprekers n.t.b.)
9.00 u – Vertrek per touringcar naar Antwerpen – elk half uur geeft een van de deelnemers een korte presentatie over hoe zij met dit onderwerp bezig zijn
11.30 u – Aankomst op de locatie in Antwerpen, waar we de digital twin bekijken
12.00 u – Lunch – Tijdens de lunch is er een bedrijvenmarkt waar bedrijven zich presenteren aan de reisdeelnemers
12.30 u – Presentaties door mensen uit België over waarom een digital twin, hoe je dat bouwt, en wat er voor nodig is.
14.00 u – Pitchcarrousel van Nederlandse en Vlaamse bedrijven die een (deel van een) digital twin kunnen leveren – Bedrijven mogen zich in korte pitches presenteren.
15.30 u – Lezing over digitalisering (spreker n.t.b.)
16.30 u – Borrel en bedrijvenmarkt
17.30 u – Wandeling naar het restaurant
18.30 u – Start diner pensant (alleen voor reisdeelnemers)
21.00 u – Einde diner
21.30 u – Vertrek naar Utrecht
23.30 u – Aankomst in Utrecht (voor mensen die willen blijven slapen kan een kamer worden geboekt)

Ga mee naar Antwerpen!
Deelname geschiedt op uitnodiging. Wilt u graag uitgenodigd worden -ook wij kennen immers niet iedereen- geef dat dan aan ons door. Elke wethouder mag een ambtenaar meenemen. Daarvoor vragen we een onkostenvergoeding van 250 euro. Aanmelden kan tot maandag 1 juli 2019.
Bent u van een andere overheidsorganisatie en heeft u interesse om mee te gaan naar Antwerpen? Neem dan contact op met de organisatie over de mogelijkheden (wendolijn@future-city.nl).

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze reis? Neem dan contact op met de organisatie, Wendolijn Beukers via wendolijn@future-city.nl of bel T: 033 87 00 100.

Procedure en voorwaarden
1 –  Deelname geschiedt op uitnodiging. Aanmelden kan tot 1 juli 2019. We zoeken naar een interessante inhoudelijk mix van deelnemers. We kijken daarbij naar (type) organisatie en naar de motivatie om mee te gaan.
2 – Deelname aan de excursie is gratis voor wethouders (inclusief ontbijt, lunch en diner). Elke wethouder mag een ambtenaar meenemen. Daarvoor vragen we een onkostenvergoeding van 250 euro.
3 – Als u bent uitgenodigd, gaan we er ook vanuit dat u komt. Als u zonder tijdig bericht (tot 10 werkdagen van te voren) niet komt, dan brengen we een onkostenvergoeding van 250 euro in rekening.
4 – Tijdens de excursie worden foto’s en filmopnames gemaakt die we gebruiken voor communicatiedoeleinden.
5 – Deelname is op eigen risico. We raden u aan u voldoende te verzekeren.
6 – Door u aan te melden, geeft u Future City Foundation en Economic Board Utrecht (EBU) toestemming om contact met u op te nemen over andere activiteiten van Future City Foundation en/of Economic Board Utrecht.