Ateliers


Tijdens een atelier pellen we in een eendaagse pressurecookersessie een door de opdrachtgever geformuleerd probleem af en zoeken we een concrete oplossing. Dat doen we in 3 stappen:

  1. We voeden de deelnemers met achtergrondinformatie.
  2. We zoeken via een brainstrom naar out-of-the-box-oplossingen
  3. We maken de oplossingen concreet.

Hoe gaan we te werk?

  1. Samen met de opdrachtgever formuleren we de hoofdvraag en vertalen we dat in een programma
  2. We zoeken de deelnemers. Hiervoor zetten we onze eigen kanalen en de kanalen van onze partners Elba-Rec en het Kennislab voor Urbanisme in.
  3. We voeren het programma uit volgens de hierboven beschreven stappen. Dit doen we samen met een ateliermeester, een ervaren ontwerper die het ontwerpproces coördineert.
  4. Aan het einde van de sessie maken we vervolgafspraken met de aanwezigen.
  5. De deelnemers ontvangen na afloop een enquête, waarvan we de uitkomsten met u delen en gebruiken voor komende events.
  6. De uitkomsten verwerken we in een verslag.

Ervaring
We hebben ontwerpateliers verzorgd rondom het thema Smart Mobility voor de gemeente Amersfoort en Smart Safety voor de gemeente Sittard-Geleen. In Alphen aan den Rijn hebben we onderzocht hoe de Omgevingsvisie in die gemeente smart kan worden.

Meer weten?
Neem voor vragen over de Future City Foundation contact op met Tom Willebrandts via tom@future-city.nl of met Jan-Willem Wesselink via jan-willem@future-city.nl.  Bellen kan ook: +31 (0) 33 8700 100.
Of vul het contactformulier in:

Klik hier als de pop-up niet opent.