Dit gaan we doen in Barcelona


Van 17 tot en met 22 november zitten wij in Barcelona. Samen met een delegatie van ruim 200 Nederlanders uit het bedrijfsleven en gemeentes die allemaal bezig zijn met smart city gaan we naar de Smart City Expo World Congress 2019 (SCEWC, 19-21 november). We maken er een week van vol smart-city-inspiratie, nieuwe netwerken en ontmoetingen, en voor het plezier combineren we dat met spaanse tapas! En als jij daar ook bent, kun je natuurlijk met ons mee doen. En dus hebben we het even op een rij gezet.

In het kort:
>> Op maandag 18 november organiseren we voor UtrechtRegion een track op de RVO internationaal business forum en zien we u ’s avonds graag bij het WOW-diner. en WOW diner)
>> Dinsdag 19 november hebben we een nieuwjaarsparty op het NL-paviljoen, trappen we ons nieuwe project Realtime Omgevingsbeleid af met een lunch (je mag gratis mee-eten) en gaan we ’s avonds dineren met onze premiumpartners.
>> En woensdag 20 november beginnen we met een Smart Stedenbouw Ontbijt (we kijken verder en u mag mee ontbijten), organiseren we voor UtrechtRegion een pitchcarrousel in het NL-paviljoen, trappen we ons project Smart x Groen af met een groene lunch en gaan ’s avonds we samen uit eten met leuke mensen: Vamos a comer juntos.

Dit klinkt allemaal heel Nederlands, maar de hele wereld is welkom. Dus: spread the word (en dit bericht).

Ben je een spreker en wil je de sprekersbriefing lezen, klik dan hier.

18 november19 november20 november


Maandag 18 november – RVO International Business Forum
Rvo organiseert een International Business Forum samen met de Scandinavische landen. Op verzoek van UtrechtRegion organiseren wij daar de workshop “How digitalization influences city design”
Wanneer: De track van Healthy Urban Living vindt plaats van 15.30-16.30 uur, het evenement zelf start om 9.15 uur en duurt tot 17.30u (inloop vanaf 8.45u).
Waar: Moll de Barcelona s/n, East building, 1st Floor, 08039, Barcelona. (http://www.wtcbarcelona.com/en/services/access-and-parking) De zaal waar onze sessie plaats vindt is nog niet bekend, maar dat vertellen we zo snel mogelijk.
Wat gaan we doen: In 4 stappen doorlopen we de ontwerpprincipes voor de slimme stad, met voorbeelden uit de praktijk van verschillende bedrijven. En we gaan in gesprek over wat dat betekent voor onze regio’s, steden en dorpen. Dit doen we aan de hand van ons boek ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ als uitgangspunt. In het Engels heet dat: ‘A smart city, this is how you do it‘. We doen dat aan de hand van de vier ontwerpprincipes uit het boek en hebben daar telkens een korte inleiding bij:
>> We want a sustainable and democratic city – Marc Martojo (DHM) over de Smart City Toets
>> In it we design everything as a democratic smart network – spreker volgt
>> We design flexibility – Arjen Hof (Civity) over de snuffelfiets
>> We design meaningfully – Mark Keuter (AM) over betekenisvol ontwerpen

Maandag 18 november – WOW-diner
Het WOW-diner wordt hét internationale smart city diner tijdens de Expo! Met deelnemers uit onder andere Spanje, Nederland en Canada. En meer landen haken aan. De meest actuele informatie staat hier: https://future-city.nl/wow-dinner-barcelona/ Helaas, het diner is helemaal uitverkocht! 
Wanneer:
19.00 – 23.00 uur
Waar: WTC Barcelona, 1ª planta, Edif. Este, Moll de Barcelona,
s/n, 08039 Barcelona

18 november 19 november 20 november

Dinsdag 19 november – Happy New Year – A New Years Eve with Future City
and its premium partners
Wat:
We hebben dit jaar voor het eerst een eigen timeslot op de Expo. Want we zijn partner van het paviljoen. En daar presenteren we wat we nu al doen en wat het komend jaar gaan doen. Kan je gewoon bij zijn en aan meedoen.
Wanneer:
11.00 – 11.30 uur
Waar:
het NL Paviljoen op de Smart City Expo World Congress in de Fira
Wat gaan we doen:
‘Barcelona’ is ons nieuwjaar. We leveren resultaten op en we starten nieuwe projecten. Daar beginnen we mee tijdens ons eigen halfuurtje op het NL-paviljoen. We nemen in dat programma daarbij ons boek ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ als uitgangspunt. In het Engels heet dat: ‘A smart city, this is how you do it‘. En oh ja, dat presenteren we dan ook.
Programma:
11.00    Smart Urban Planning: This is how you do it – Jan-Willem Wesselink (Future City Foundation)
11.05    How to build a democratic smart network – René Visser (VodafoneZiggo)
11.10    Ethics: a model regulation for the smart city – Anita Nijboer (Kennedy van der Laan)
11.15    Real time omgevingsbeleid: use data to get circulair – Marc Martojo (DHM)
11.20    Scorewater: wet data, dry ambitions – Cecilia Arocena (SCOREWater)
11.25    Smart & green: tech professionals save the planet – Arjen Hof (Civity)  

Dinsdag 19 november – Realtime Omgevingsbeleid Launch Lunch
Wat: Het komend jaar onderzoeken we welke mogelijkheden digital twins bieden, hoe je ze kan gebruiken in je organisatie en welke bestuurskundige impact dat heeft. We noemen dat realtime omgevingsbeleid. En daar kun je aan meedoen als je dit interessant vindt. We nodigen je dus graag uit voor een lunch waar we samen in gesprek gaan over ons project Realtime Omgevingsbeleid. We leggen uit wat we van plan zijn en horen graag wat jullie ervan verwachten. Deelname aan de lunch is zonder verplichtingen. 
Wanneer: 12.30 – 14.00u
Waar: We vertrekken vanaf het NL-paviljoen op de Fira en gaan naar: Restaurant Muxia2, Carrer de l’Aprestadora, 115, 08902 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona (https://goo.gl/maps/sbNWpjMu6sxi792c9) – een kwartiertje lopen vanaf de Fira

Dinsdag 19 november – Premium Partners Diner
Sorry, dit is exclusief voor de Premium Partners van de Future City Foundation. Wil je ook Premium Partner worden, neem dan even contact met ons op.
 

18 november 19 november 20 november

 

Woensdag 20 november – Smart Stedenbouw 2.Ontbijt (Meld je direct aan)
Het kan je bijna niet ontgaan zijn: op 31 oktober presenteerden we het boek
‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en nu is er ook de Engelse versie: ‘A smart city, this is how you do it‘. Dat begon een jaar geleden in Barcelona en nu gaan we door. Maar hoe? Dat willen we samen met jullie bepalen tijdens een ontbijtsessie in Restaurant Muxia2. En daar kun je aan meedoen als je dit interessant vindt.
Wanneer: 9.30 – 11.00 uur.
Waar: Restaurant Muxia2, Carrer de l’Aprestadora, 115, 08902 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona (https://goo.gl/maps/sbNWpjMu6sxi792c9) – een kwartiertje lopen vanaf de Fira. We zien elkaar bij het restaurant.
Wat gaan we doen: We nodigen jullie graag uit voor een ontbijt waar we samen in gesprek gaan over de vervolgstappen die nodig zijn om Smart
Stedenbouw tot een succes te maken. Dat doen we als volgt: aan de hand van de vier stappen in het boek formuleren we vervolgvragen en denken we na hoe we die gaan uitwerken. Bij elke stap doet iemand een korte inleiding.
De stappen zijn:
>> We willen een duurzame en democratische stad – René Visser (VodafoneZiggo)
>> Daarin ontwerpen we alles als een democratisch slim netwerk – Anita Nijboer (Kennedy Van der Laan)
>> We ontwerpen flexibiliteit – Arjen Hof (Civity)
>> En we ontwerpen betekenisvol – Marc Martojo (DHM Infra)
Meer info: https://future-city.nl/smartstedenbouw/


Woensdag 20 november – Stedenbouw x Fiware
Wat:
We maakten een boek over Smart Stedenbouw: ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ (of voor de niet-Nederlanders: ‘A smart city, this is how you do it‘) en nu gaan we die stad bouwen. Dat doen we (als FIWARE iHUb) natuurlijk met FIWARE. En dus zijn we heel blij dat zij ons hebben uitgenodigd om op hun stand een lezing te geven over smart stedenbouw en zij vertellen hoe de CEF Contextbroker daaraan kan bijdragen.
Wanneer: 12.00 – 12.30 uur
Waar: FIWARE Paviljoen op de Smart City Expo (Stand 421)
Wat gaan we doen:
Het programma ziet er zo uit:

12.00 – ‘A Smart City, this is how you do it’ – Connected, flexible and meaningful; make the real future city – Jan-Willem Wesselink (programm manager Future City Foundation)
12.10 – Open Context information management at the core of smart applications? – Ulrich Ahle – president of het FIWARE Foundation
12.20 – Questions and discussion

 

Woensdag 20 november – Ga smart x Groen: laten we even de wereld redden – lunch
Een van de grootste problemen die er zijn op deze wereld is het teruglopen van de biodiversiteit. Tegelijkertijd snappen we niet zo goed wat er gebeurt. Hoe biodiversiteit werkt. En trouwens ook over het urban heat effect en andere klimaatissues kunnen we wel wat inzicht gebruiken. Wat nou als de techwereld zich daarmee gaat bemoeien? Als we smart x groen gaan. Als we datasets combineren en zo meer inzicht krijgen en hopelijk tot oplossingen komen. Dat willen we samen met jullie onderzoeken. We nodigen je graag uit voor een lunch waar we samen in gesprek gaan over ons project Smart x Groen. We leggen uit wat we van plan zijn en horen graag wat jullie ervan verwachten. Deelname is zonder verplichtingen. 
Wanneer: 13.00 – 14.30 uur
Waar: We vertrekken vanaf het NL-paviljoen op de Fira en gaan naar: Palmer restaurant, Plaza Europa, 50-52, 08902 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona (https://goo.gl/maps/Bkj4YAkv8SDAd8Y66) 5 minuten lopen vanaf de Fira.

 

Woensdag 20 november – Healthy Urban Living Pitchcarrousel
Wat:
Op verzoek van UtrechtRegion organiseren wij tijdens de Track over Healthy Urban Living een pitchcarrousel
Wanneer: 15.00 – 15.45 uur
Waar: het NL Paviljoen op de Smart City Expo World Congressin de Fira
Wat gaan we doen: Een pitchcarrousel wil zeggen dat elke spreker 4 minuten mag pitchen en dat er dan een minuut de tijd is voor vragen. Veel info in korte tijd.
De volgende bedrijven pitchen:
15.00 – Welkom door Mariëlle van der Zanden van UtrechtRegion
15.06 – Witteveen + Bos – Pieter Bas de Visser – Climate City
15.11 – Primevest Capital – Heimen Visser – SmartCityNL
15.16 – Izipack – Mick Walvisch – EVAnet
15.21 – Staticair – Twan van der Slikke – Fijnstof reductiesysteem
15.26 – AAAlux – Erik Swennen – lichtvervuiling tegengaan
15.31 – SCOREwater – Cecilia Arocena – slim watermanagement
15.36 – Kennedy Van der Laan – Anita Nijboer – Modelverordening voor de smart
city
15.41 – Afronding door dagvoorzitter

 

Woensdag 20 november – Vamos a comer juntos
Ja natuurlijk, de expo duurt tot en met donderdag. Maar op woensdagavond hebben wij gewoon zin in leuk eten met leuke mensen. Dus even geen programma, maar eten, drinken, kletsen. Dat gaan we ergens in Barcelona doen, waar weten we nog
precies, maar de nicht van onze collega Cecilia woont in Barcelona en weet de leuke tentjes. We gaan met ongeveer 25 mensen. Aan het eind splitten we de rekening. En daarna gaan we naar de Elfenbar. Voor wie dat leuk vindt.