Dit gaan we doen in Barcelona 2022


Van 13 tot en met 18 november 2022 zitten wij in Barcelona. Daar ontmoeten we de wereldwijde smartcitycommunity op de Smart City Expo World Congress (SCEWC, 15-17 november 2022). We maken er een week van vol inspiratie, nieuwe netwerken en ontmoetingen en natuurlijk combineren we dat met het aangename van de Catalaanse keuken. Als u ook die week in Barcelona bent dan kunt u met ons meedoen. Meld u hier aan voor het hele programma of voor aparte programmaonderdelen.

Dit programma staat nog in de steigers. Wilt u samen iets organiseren? Laat het ons weten!

In het kort:

Zondag 13 november gaan we naar Barcelona.

Maandag 14 november organiseren we een leuke excursie in Barcelona. Meer info volgt.

Dinsdag 15 november beginnen we met een ontbijtsessie over volgende stap van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en gaan daarna inspiratie ophalen voor de fysieke slimme stad. We gaan op beurssafari op de Expo naar de Big Five en ontmoeten de wereld op het Holland Paviljoen.

Woensdag 16 november zijn we weer op de Expo te vinden op zoek naar de Big Five, trends en nieuwe business kansen. Daarnaast maken we ook een uitstap naar buiten de beurs, namelijk naar het controlecentrum van de Barcelona waterautoriteit (BCASA).

 

ZONDAG 13 NOVEMBER

Wat: We reizen naar Barcelona.
Wanneer: in de loop van de dag
Waar: We verblijven in het hotel Hotel Negresco Princess. Dat is een beetje onze traditie. Het is een groot hotel, dus voel je welkom om daar ook een kamer te boeken.

Future City Foundation Diner
Wat: Bent u al op zondag in Barcelona? En betrokken bij een van onze projecten of geïnteresseerd erin? Ga dan met ons mee dineren en borrelen. (Let op, dit is op eigen kosten).
Wanneer: 20.00 uur
Waar: volgt

 

MAANDAG 14 NOVEMBER

Smart City Business Forum
Wat: Het Business Forum wordt georganiseerd door RVO, NBSO en Trade & Innovate. In roundtables, workshops en seminars, gaan we in gesprek met Nederlandse en Scandinavische partijen over de opgaven voor smart en klimaatneutrale steden, zoals innovaties, opschalen en investeringen en de impact assessment. Met partners van City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ sluiten we aan bij het Business Forum.

Daarnaast organiseren wij vanuit het SCOREwater project een sessie binnen het business forum met als thema: “the value of real-time (automatic and continuous) wastewater monitoring in sewers for a better governance and promoting behavioral change”

Wanneer: volgt
Waar: volgt
Programma: volgt  

Diner NL en MRA
Wat: We zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het internationale diner van de MRA & Green Innovation HUB en RVO.

 

DINSDAG 15 NOVEMBER

Slimme Stad Ontbijt
Wat: We willen graag door met de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Daarin gaan we samen slim aan de slag en werken we aan concrete smartcityprojecten. Benieuwd wat we precies gaan doen, ontbijt met ons mee en we vertellen je er alles over. Iedereen is welkom!
Wanneer: 8.30-9.30 uur
Waar: volgt

Slimme Stad Safari
Wat: We gaan naar de Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona. Daar gaan we op beurssafari opzoek naar de Big Five 🐃 🦁🦏🐘🐆: gebiedsontwikkeling, voorspellen, lokaal meten, AI/VR (new technologies), sociale inclusie. We willen inspiratie opdoen en leren van de wereld.
Wanneer: vanaf 11.00 uur
Waar: start op Holland Paviljoen, Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona
Programma: volgt

FCF Premium Partners Diner
Wat: Op een mooie plek gaan we dineren met onze Premium Partners. Sorry, dit is exclusief voor de Premium Partners van de Future City Foundation. Wilt u ook Premium Partner worden, neem dan even contact met ons op.
Wanneer: 20.00 uur
Waar: @Traguluz (Pasaje de la Concepción nº5, 08008 Barcelona)

 

WOENSDAG 16 NOVEMBER

Slim Maatwerk Ontbijt
Wat: Op 27 juni hebben we de City Deal ‘Slim Maatwerk’ getekend en sindsdien zijn we met bijna 30 partijen bezig met de opgave hoe digitalisering eraan bijdraagt dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Benieuwd wat we precies doen, ontbijt met ons mee en we vertellen je er alles over. Iedereen is welkom!
Wanneer: 8.30-9.30 uur
Waar: volgt

Slimme Stad Safari
Wat: We gaan naar de Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona. Daar gaan we op beurssafari opzoek naar de Big Five🐃 🦁🦏🐘🐆: gebiedsontwikkeling, voorspellen, lokaal meten, AI/VR (new technologies), sociale inclusie. We willen inspiratie opdoen en leren van de wereld.
Wanneer: vanaf 11.00 uur
Waar: start op Holland Paviljoen, Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona
Programma: volgt

 

Wat: SCOREwater Field Trip naar het controlecentrum van BCASA (Barcelona waterautoriteit) waarbij centraal staat hoe moderne technologie wordt ingezet voor effectief en duurzaam waterbeheer. Deze Field Trip wordt afgerond met een bezoek aan een enorme ondergrondse wateropslag. Voor dit programmaonderdeel is een beperkte capaciteit en vol = vol.

Wanneer: in de middag (exact tijdstip volgt)
Waar: verzamelen bij hoofdingang van de Fira

 


Meer informatie
We updaten het programma voortdurend. Wilt u meer weten over een programmaonderdeel mail dan naar Wendolijn Beukers, wendolijn@future-city.nl en Pieter de Jong pieter@future-city.nl

Deelnemen
Deelnemen aan de Slimme Stad Safari’s en het Slimme Stad Ontbijt is kosteloos. U komt op eigen gelegenheid (en kosten) naar de programmalocaties. Meld u aan via het aanmeldformulier en dan houden we u op de hoogte van ons programma. Deelname is uiteraard op eigen risico. Tijdens de events maken we foto’s die worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Door deel te nemen geeft u toestemming om foto’s te gebruiken.

Waarom meegaan naar Barcelona?
We merken dat er vanuit de City Deal partners vragen zijn over waarom bestuurders mee moeten gaan naar Barcelona. Dit zijn volgens ons een aantal redenen:

  • In Barcelona komt in één week de wereldwijde smartcitycommunity bij elkaar.
  • Dit is de kans om aan het begin van de bestuursperiode in een paar dagen de smartcitywereld te ontdekken, nieuwe trends en ontwikkelingen met eigen ogen te zien,
  • En te leren hoe je gebruik maakt van die kansen om op een slimme en duurzame manier grote maatschappelijke opgaven aan te pakken.
  • Europa gaat ook steeds meer reguleren op het gebied van digitalisering, daarom is het goed om samen met Europese partners op te trekken. (Kijk hier ons webinar terug over de Europese regelgeving die gaat veranderen)
  • Ontmoet in Barcelona de mensen die hier dagelijks mee bezig zijn en bouw aan uw smartcitynetwerk.

Kijk hier welke landen en steden zijn aanwezig op de Expo.

Entree voor de expo
Om deel te nemen aan de activiteiten op de Smart City Expo World Congress, moet u zich aanmelden bij de Expo. Dat kan hier.

Overnachten
Hotel gezocht? Wij verblijven in het Hotel Negresco Princess, centraal gelegen op deze locatie.

(Covid)reisadvies Barcelona
We houden rekening met de coronasituatie in Nederland en Barcelona. En volgen daarbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. We houden u op de hoogte als de situatie de activiteiten beïnvloedt.