Dit gaan we doen in Barcelona 2022


Van 13 tot en met 18 november 2022 zitten wij in Barcelona. Daar ontmoeten we de wereldwijde smartcitycommunity op de Smart City Expo World Congress (SCEWC, 15-17 november 2022). We maken er een week van vol inspiratie, nieuwe netwerken en ontmoetingen. Als u ook die week in Barcelona bent dan kunt u met ons meedoen. Meld u hier aan voor het hele programma of voor aparte programmaonderdelen.

Wij organiseren geen gecoördineerde missie. Entreetickets voor het RVO Business Forum en de Smart City Expo World Congress dient u zelf voor te zorgen.

In het kort:

Zondag 13 november gaan we naar Barcelona.

Maandag 14 november ontmoeten we de Nordics op het Business Forum, georganiseerd door RVO, NBSO en Trade & Innovate.

Dinsdag 15 november beginnen we met een ontbijtsessie over volgende stap van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en gaan daarna inspiratie ophalen voor de fysieke slimme stad. We gaan op beurssafari op de Expo naar de Big Five en ontmoeten de wereld op het Holland Paviljoen. ’s Middags gaan we met bestuurders en hun adviseurs in gesprek tijdens de Slimme Stad Lunch.

Woensdag 16 november zijn we weer op de Expo te vinden op zoek naar de Big Five, trends en nieuwe business kansen. En we presenteren ons op het Holland Paviljoen. Daarnaast maken we ook een uitstap naar buiten de beurs naar het controlecentrum van de Barcelona waterautoriteit (BCASA). En ’s avonds dineren we met Vlaamse steden en bedrijven.

NL Pavilion SCEWC (15-17 november) – Op de Expo is natuurlijk ook weer een Holland Paviljoen, georganiseerd door onze partner BTG. Je vindt het NL Pavilion op Gran Via, Hall: P2, Level: 0, Street: E, Stand: 145
Bekijk hier het programma op het NL Pavilion en bekijk hier de inkomende en uitgaande missies op het NL Pavilion, georganiseerd door Amsterdam Smart City.

 

ZONDAG 13 NOVEMBER

Wat: We reizen naar Barcelona.
Wanneer: in de loop van de dag
Waar: We verblijven in het hotel Hotel Negresco Princess. Dat is een beetje onze traditie. Het is een groot hotel, dus voel je welkom om daar ook een kamer te boeken.

Slimme Stad Diner
Wat: Bent u al op zondag in Barcelona? En betrokken bij een van onze projecten of geïnteresseerd erin? Ga dan met ons mee dineren en borrelen. (Let op, dit is op eigen kosten, 30 euro).
Wanneer: 20.00 uur
Waar: KALAMATA TAPAS & GIN TONIC, C. de Pere IV, 185

MAANDAG 14 NOVEMBER

Ontbijtbijeenkomst (op uitnodiging)– G40 Stedennetwerk, de VNG en het Ministerie van IenW
Wat: Ontmoet counterparts van Nederlandse overheden en bezig zijn met dezelfde uitdagingen. Leer elkaar (beter) kennen aan de start van deze smartcityweek.
Wanneer: 8.00 en 9.30 uur
Waar: Grand Central Hotel, Via Layetana 30, 08003 in Barcelona.
Voor wie: alle bestuurlijke en ambtelijke vertegenwoordigers die vanuit Nederland in Barcelona aanwezig zijn. De enige vereiste is een gedeelde interesse in Smart City/Innovatie/Digitalisering en Publieke Waarden.
Deelname is op uitnodiging, mail naar david.vandenberg@vng.nl.

Smart City Business Forum
Wat: Het Business Forum wordt georganiseerd door RVO, NBSO en Trade & Innovate, in samenwerking met Scandinavische partners. In roundtables, workshops en seminars, gaan we in gesprek met Nederlandse en Scandinavische partijen over de opgaven voor smart en klimaatneutrale steden, zoals innovaties, opschalen en investeringen en de impact assessment.

Vanuit de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ modereren we een roundtable in Parallel session 2 (15.30-17.00 uur), Digital dealmaking beyond imagination (RVO) ‘Challenge 2 – Accelerating climate neutrality by scaling (human) connectivity?’

En we organiseren vanuit het SCOREwater project in Parallel session 1 (13:30 – 15:00 uur) de sessie ‘The value of real-time (automatic and continuous) wastewater monitoring in sewers for a better governance and promoting behavioral change.’

Wanneer: 14 november, 10.00 – 17.00 uur
Waar: Casa Llotja de Mar, Passeig d’Isabel II, 1 Barcelona
Programma: Bekijk hier het volledige programma.
Deelnemen: Kosten voor deelname zijn 100 euro. Aanmelden kan tot 10 november 2022. Klik hier om je aan te melden. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen.

International Diner (besloten) Building new alliances and partnerships that accelerate the transition to smart and climate neutral cities
Wat: We zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het internationale diner van de MRA & Green Innovation HUB en RVO.
Wanneer: 14 november, 20.00 – 23.00 uur
Waar: 
Salt, Passeig del Mare Mostrum 19, 08039

Alternatief diner
Wat:
Ga mee dineren en borrelen met de Nederlandse smartcitycommunity op een leuke locatie in Barcelona. (Let op, dit is op eigen kosten, betalen aan de bar).
Wanneer: 14 november, 20.00 uur
Waar: Maná 75 – 
Pg. de Joan de Borbó, 101, 08039 Barcelona, España

 

DINSDAG 15 NOVEMBER

Slimme Stad Ontbijt
Wat: We willen graag door met de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Daarin gaan we samen slim aan de slag en werken we aan concrete smartcityprojecten. Benieuwd wat we precies gaan doen, ontbijt met ons mee en we vertellen je er alles over. Iedereen is welkom! Maximaal 24 deelnemers. 
Wanneer: 8.30-9.30 uur
Waar: Restaurantes El Roble, Pl. d’Europa, 41, 08908 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Spanje

Slimme Stad Safari
Wat: We gaan naar de Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona. Daar gaan we op beurssafari opzoek naar de Big Five 🐃 🦁🦏🐘🐆: gebiedsontwikkeling, voorspellen, lokaal meten, AI/VR (immersive technologies), sociale inclusie. Samen met een expeditieleider gaan we op pad om inspiratie op te doen en te leren van de wereld.
Wanneer: vanaf 11.00 uur
Waar: start op Holland Paviljoen (Pavilion 2, Level 0, Street E, Stand 145), Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelon

Slimme Stad Lunch
Slimme duurzame verstedelijking | i.s.m. Ministerie van I&W en G40 Smart Cities
Wat:  Nederland staat voor grote opgaven om onze steden, dorpen en regio’s leefbaar en duurzaam te houden. Die kunnen we alleen oplossen als we daarvoor, op een democratische manier, ook de kansen benutten die digitalisering en technologisering ons bieden. Daarover gaan we met de Nederlandse smartcitycommunity in gesprek tijdens de Slimme Stad Lunch.
Wanneer: dinsdag 15 november 13.00-15.00 uur, 12.30 verzamelen op het Holland Paviljoen
Voor wie: deze lunch is speciaal voor wethouders, directeuren en strategisch adviseurs van Nederlandse gemeenten en Premium Partners van de Future City Foundation.
Deelname is op uitnodiging, bekijk hier de uitnodiging.
Wil je deelnemen, neem dan contact op met wendolijn@future-city.nl.

FCF Premium Partners Diner (besloten)
Wat: Op een mooie plek gaan we dineren met onze Premium Partners. Sorry, dit is exclusief voor de Premium Partners van de Future City Foundation. Wilt u ook Premium Partner worden, neem dan even contact met ons op.
Wanneer: 20.00 uur
Waar: @Traguluz (Pasaje de la Concepción nº5, 08008 Barcelona)

 

WOENSDAG 16 NOVEMBER

Slim Maatwerk Ontbijt
Wat: Op 27 juni hebben we de City Deal ‘Slim Maatwerk’ getekend en sindsdien zijn we met bijna 30 partijen bezig met de opgave hoe digitalisering eraan bijdraagt dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Benieuwd wat we precies doen, ontbijt met ons mee en we vertellen je er alles over. Iedereen is welkom! Maximaal 24 deelnemers.
Wanneer: 8.30-9.30 uur
Waar: Restaurantes El Roble, Pl. d’Europa, 41, 08908 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Spanje

Slimme Stad Safari
Wat: We gaan naar de Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona. Daar gaan we op beurssafari opzoek naar de Big Five🐃 🦁🦏🐘🐆: gebiedsontwikkeling, voorspellen, lokaal meten, AI/VR (immersive technologies), sociale inclusie. Samen met een expeditieleider gaan we op pad om inspiratie op te doen en te leren van de wereld.
Wanneer: vanaf 11.00 uur
Waar: start op Holland Paviljoen (Pavilion 2, Level 0, Street E, Stand 145), Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona

Future City Pitch op Holland Paviljoen
Wat: 
Future City’s Premium Partners presenteren zich aan de wereld op het Holland Paviljoen. We delen onze Moonshot om de best verbonden samenleving in de wereld te worden.
Wanneer: 13.00 – 14.00 uur
Waar: op Holland Paviljoen (Pavilion 2, Level 0, Street E, Stand 145), Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona

Vlaanderen x Nederland: hoe kunnen we samenwerken
Wat: 
We verkennen hoe we op een betere manier kennis kunnen uitwisselen en samenwerken met Vlaamse smart city initiatieven en leren van elkaars goede voorbeelden.
Wanneer: 15.00 – 15.30 uur
Waar: op Microsoft Paviljoen (Gran Via, Hall 2, Level 0, Street D, Stand 61), Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona

City Deal Pitch op Holland Paviljoen
Wat:
We presenteren City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ aan de wereld. We delen onze Nederlandse manier van werken, zo benutten we kansen die digitalisering onze steden biedt en versterken we onze democratie.
Wanneer: 16.00 – 17.00 uur, aansluitend is er een borrel op het paviljoen
Waar: op Holland Paviljoen (Pavilion 2, Level 0, Street E, Stand 145), Smart City Expo World Congress in de Fira in Barcelona

SCOREwater Field Trip
Wat: SCOREwater Field Trip naar het controlecentrum van BCASA (Barcelona waterautoriteit) waarbij centraal staat hoe moderne technologie wordt ingezet voor effectief en duurzaam waterbeheer. Deze Field Trip wordt afgerond met een bezoek aan een enorme ondergrondse wateropslag. Voor dit programmaonderdeel is een beperkte capaciteit, bij meer dan 25 aanmeldingen maakt de organisatie een selectie.
Wanneer: 15:00 – 17.30 uur
Waar: verzamelen bij hoofdingang van de Fira

>> VOL << Slimme Stad Diner – Vlaanderen x Nederland
Wat: Schuif aan bij ons Slimme Stad diner waar we Vlaamse partners ontmoeten van overheden en bedrijven. Zo’n 100 partners schuiven hier aan om te netwerken, elkaar te inspireren met waar we mee bezig zijn op het gebied van slimme steden. (Let op, dit is op eigen kosten, 50 euro).
>> Dit diner is VOL, er is geen mogelijkheid meer om deel te nemen. <<
Wanneer: 19.00 – 23.00 uur
Waar: Can Vador Illa Diagonal,, Carrer de Déu i Mata, 69, 08029 Barcelona

 


Meer informatie
We updaten het programma voortdurend. Wilt u meer weten over een programmaonderdeel mail dan naar Wendolijn Beukers, wendolijn@future-city.nl en Pieter de Jong pieter@future-city.nl

Wat is de rol van Future City in Barcelona?
Wij vinden het waardevol om elkaar en de rest van de wereld te ontmoeten in Barcelona. Daarom organiseren we activiteiten en hebben we een speciale editie van de Slimme Stad Whatsapp-groep. Iedereen is welkom om hierbij aan te sluiten. Wij organiseren geen gecoördineerde missie. De RVO organiseert een missie speciaal voor Nederlandse startups, scale-ups, en MKB-bedrijven. Klik hier voor meer informatie.

Deelnemen
Deelnemen aan de Slimme Stad Safari’s en het Slimme Stad Ontbijt is kosteloos. U komt op eigen gelegenheid (en kosten) naar de programmalocaties. Meld u aan via het aanmeldformulier en dan houden we u op de hoogte van ons programma. Deelname is uiteraard op eigen risico. Tijdens de events maken we foto’s die worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Door deel te nemen geeft u toestemming om foto’s te gebruiken.

Entree voor de expo
Om deel te nemen aan de activiteiten op de Smart City Expo World Congress, moet u zich aanmelden bij de Expo. Dat kan hier.

Entree voor de RVO Business Forum
Om deel te nemen aan het Business Forum op maandag 14 november, moet je je aanmelden via B2Match. Dat kan hier. Let op: er zijn een beperkt aantal deelnemers en aanmelden kan tot 10 november.

Overnachten
Hotel gezocht? Wij verblijven in het Hotel Negresco Princess, centraal gelegen op deze locatie.

Waarom meegaan naar Barcelona?
We merken dat er vanuit de City Deal partners vragen zijn over waarom bestuurders mee moeten gaan naar Barcelona. Dit zijn volgens ons een aantal redenen:

  • In Barcelona komt in één week de wereldwijde smartcitycommunity bij elkaar.
  • Dit is de kans om aan het begin van de bestuursperiode in een paar dagen de smartcitywereld te ontdekken, nieuwe trends en ontwikkelingen met eigen ogen te zien,
  • En te leren hoe je gebruik maakt van die kansen om op een slimme en duurzame manier grote maatschappelijke opgaven aan te pakken.
  • Europa gaat ook steeds meer reguleren op het gebied van digitalisering, daarom is het goed om samen met Europese partners op te trekken. (Kijk hier ons webinar terug over de Europese regelgeving die gaat veranderen)
  • Ontmoet in Barcelona de mensen die hier dagelijks mee bezig zijn en bouw aan uw smartcitynetwerk.

Kijk hier welke landen en steden zijn aanwezig op de Expo.

(Covid)reisadvies Barcelona
We houden rekening met de coronasituatie in Nederland en Barcelona. En volgen daarbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. We houden u op de hoogte als de situatie de activiteiten beïnvloedt.