‘Smart en Leefbaar’ wordt aangeboden in Barcelona


Hoe maak je de ethische dilemma’s die horen bij technologisering en digitalisering van de stad tot praktische politieke keuzes die de leefbaarheid in onze steden en dorpen borgt. Daarover gaat ons boek ‘Smart en Leefbaar’. En dat bieden we op 12 november officieel aan tijdens het businessevent ‘The Dutch & Smart Cities: Shaping the future by challenging today’ dat onderdeel is van de van de Nederlandse innovatiemissie naar de Smart City Expo in Barcelona.

Het boek wordt gepresenteerd aan John Jorritsma (burgemeester van Eindhoven), Guus Derks (RVO) en Matthijs van Bonzel (ambassadeur in Spanje). En omdat zij onze delegatie leiden, bieden we het daarmee aan de hele Nederlandse vakwereld aan. Het boek wordt aangeboden door Future City Foundation voorzitter Yvonne Kemmerling. Zij onderstreept het belang van het boek: ‘Het is belangrijk dat we Nederlandse bestuurders handvatten geven waarmee zij het politiek debat vorm kunnen geven. Dat doet dit boek. Zo verbindt het de techwereld en Nederlandse bestuurders. Daarom ben ik er trots op dat we het juist daar presenteren.’

Praktische handleiding
Het boek is geschreven omdat ons land in snel tempo verandert. Steden verdichten en dorpen krijgen een nieuwe rol. Technologisering en digitalisering spelen een grote rol bij het in goede banen leiden van deze verandering. Als we willen dat onze steden en dorpen leefbaar blijven, moeten we keuzes durven maken over hoe de techniek onze leefomgeving beïnvloedt. Gedegen politieke keuzes maken over nieuwe publieke waarden. In het boek ‘Smart & Leefbaar’ laten we zien op basis waarvan die keuzes gemaakt kunnen worden. Dat doen we aan de hand van de zeven, door het Rathenau Instituut opgestelde, publieke waarden. Per waarde geven we aan wat het wettelijk kader is en welke afwegingsruimte er is voor gemeenten. Zo is het boek een praktische handleiding voor het debat en de visievorming over de smart city dat door elke gemeente moet worden gevoerd.

De digitale versie is gratis, de papieren versie kost 25 euro (incl. btw). De eerste week verloten we elke dag drie papieren boeken onder alle aanvragen (ook onder de papieren). Wees er dus snel bij.

De preview kunt u alvast hier bekijken:


Klik hier als de pop-up niet opent.