Call for Contribution: Fiware-powered slimme oplossingen voor Smart Energy


Deel uw FIWARE-powered smart solutions voor Smart Energy met de FIWARE Foundation. Met de input wordt een verzameling van beknopte casestudy’s gemaakt, om FIWARE’s Generic Enablers en software componenten te presenteren, die helpen om Smart Energy-oplossingen te ontwikkelen. Met speciale aandacht voor open datamodellen die de eerste stappen in de ontwikkeling van dergelijke oplossingen zouden kunnen vergemakkelijken.

Deze Call for Contributions richt zich op de bestaande inzet van FIWARE-componenten in Smart Energy-projecten op verschillende niveaus:

  • Transmission Service Operators Projects (TSO) – Het hogere deel van de waardeketen.
  • Distribution Service Operators (DSO) – met platforms voor assetmanagement en flexibiliteitsmanagement, waaronder straatverlichtingsprojecten, oplaadprojecten voor elektrische voertuigen, enz.
  • Energienetwerken voor burgers – Projecten volgen en bundelen slimme oplossingen op lokaal niveau (dwz stadsdelen) en richten zich op mogelijke integratie van dergelijke projecten in microgrids.
  • Elektrische mobiliteitsprojecten – Gericht op de integratie van elektrische bussen, auto’s, scooters, fietsen, enz. In bredere mobiliteitsconcepten en het beoordelen van de algehele impact van deze apparaten op de lokale netten of microgrids.

Smart Energy
De energiewereld verandert snel en brengt veranderingen in de manier waarop we leven, zaken doen en omgaan met de omgeving. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de veiligheids-, sociale en milieudoelstellingen worden bereikt door de manier waarop energie wordt geproduceerd, overgedragen, gedistribueerd en gebruikt te veranderen.

De gecombineerde bottom-up-druk van stedelijke autoriteiten en de top-down-druk van nationale regelgevende instanties kunnen de energiesector helpen om de verandering te realiseren. Hierdoor kunnen ze het transitieproces versnellen en opschalen naar nieuwe digitale infrastructuurbeheer en bedrijfsmodellen.