City Deal op het programma van Dag van de Stad


Op 16 november 2020 verzorgde Jan-Willem Wesselink samen met Wim Willems (gemeente Apeldoorn) een sessie tijdens de Dag van de Stad. In deze sessie gingen zij in op de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. 

De City Deal in het kort

In de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ ontwerpen 50 partners uit de triple helix tooling waardoor we de slimme stad binnen handbereik brengen van iedereen die er professioneel mee bezig is. Tijdens de workshop gingen Wim Willems (wethouder in Apeldoorn en voorzitter van de bestuurlijke themagroep Smart City van de G40) en Jan-Willem Wesselink (kwartiermaker van de City Deal) in gesprek over het waarom, hoe en wat van de City Deal. En natuurlijk hebben we ook uitgelegd wat de City Deal in houdt.

Op donderdag 3 december ondertekenen ruim 50 partijen deze City Deal. Het netwerk bestaat uit drie ministeries (BZK, IenW en JenV), vertegenwoordigers van gemeentes, provincies en andere overheidslagen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Gezien de corona-ontwikkelingen organiseren we dit volledig online. Geïnteresseerden kunnen het programma live volgen via een livestream, die we aankondigen op Agenda Stad.

Benieuwd naar het waarom, hoe en wat van de City Deal? Kijk de sessie dan hieronder terug!