City Deal op iFestival Smart Summer


Van 22 tot 2 juli wordt door de VNG het online i-Festival georganiseerd met een reeks online bijeenkomst over de ‘Smart Society’. Op 24 juni (13-14 uur) geeft ook Future City een sessie: City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ – dit gaan we doen. Deelnemen is gratis, meld u snel aan via de website.

Over het iFestival
Lokale overheden, bedrijven, burgers en instellingen hebben zich de afgelopen jaren ingezet om de ‘Smart Society’ op de kaart te zetten. Digitale en datagedreven oplossingen zijn bedacht om de leefbaarheid, kwaliteit en concurrentiekracht van de maatschappij te verbeteren. Tijd om te kijken wat deze inspanning allemaal al heeft opgeleverd. Ook wordt er gekeken naar wat er in de toekomst nog moet gebeuren om de Smart Society écht onderdeel te maken van de publieke ruimte.

Tijdens het i-Festival komen boeiende sprekers aan het woord. Een van die sprekers is onze eigen Jan-Willem Wesselink die gaat vertellen over de City Deal ‘een slimme stad, zo doe je dat’, waarin we werken aan tooling voor de digitaliserende en technologiserende stad. Ook bespreken wethouders Saskia Bruines (Den Haag, G5), Willem Willems (Apeldoorn, G40) en Michiel van Willigen (Zwolle, G40) hoe zij als bestuurder de digitale stad helpen vormgeven en wat speerpunten zijn voor de komende jaren.

Bekijk hier het programma.

Nieuwsgierig geworden naar het i-Festival? Klik hier om u aan te melden.