Civity is de winnaar van de Green Innovation Hub Contest 2023


Op 5 juli 2023 won Civity met hun oplossing voor een smartcity dataplatform voor de energietransitie de Green Innovation Hub Contest 2023. Tijdens deze pitchwedstrijd presenteerden tien diverse start- en scale-ups hun vernieuwende oplossingen voor een duurzame en inclusieve leefomgeving in de Green Innovation Hub in Almere.

De jury (UPAlmere!, Amsterdam Smart City, BTG, Future City Foundation, Floor Almere, Windesheim, Aeres, Provincie Flevoland, PRICE, Horizon en VodafoneZiggo) werd overtuigd door het idee voor een dataplatform voor de energietransitie. Arjan Eeken, senior Architecture manager en innovatiestrateeg bij VodafoneZiggo: “De presentatie ging niet in op de technologische oplossing, maar op de toegevoegde waarde voor de maatschappij. De meest belangrijke discussie die er is: hoe deel je data voor de energieconsumptie.”

Petra Claessen, voorzitter van BTG en BTG Services, besloot samen met de andere juryleden dat Civity de Golden Award won: “Het realiseren van de Nederlandse en Europese klimaatdoelstellingen vraagt om een energietransitie. De innovatieve oplossing van Civity draagt hieraan bij. Het dataplatform van het bedrijf levert hiermee een belangrijke toegevoegde waarde voor de maatschappij, die op het gebied van energietransitie de komende jaren voor een uitdaging staat. Als winnaar van de Green Innovation Hub Contest 2023 kan Civity rekenen op begeleiding om haar concept verder te ontwikkelen, kantoorruimte en tickets voor het Smart City Congres 2023 in Barcelona.”

Directeur Roelof Schram van Civity is erg opgetogen: “Hiermee zetten wij met ons bedrijf een fantastische volgende stap om ons smartcity dataplatform samen met experts verder op te schalen.”

In de provincie Flevoland staan de komende jaren maar liefst 130.000 nieuwe woningen op de planning, een indrukwekkende uitdaging en tevens Nederlands grootste bouwopgave. Om deze ambitie te ondersteunen, hebben de gemeente Almere, de provincie Flevoland, VodafoneZiggo en hun partners de krachten gebundeld om de Green Innovation Hub Contest 2023 te organiseren. Het doel van deze wedstrijd was het vinden van innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame en inclusieve leefomgeving en die bijdragen aan de ambitie van de Green Innovation Hub.

“We zitten in de grootste transitie van de afgelopen 50 jaar, waarin we zowel op ruimtelijk als op sociaal gebied uitdagingen hebben. Het is mooi dat de Green Innovation Hub Contest hier met nieuwe organisaties en nieuwe ideeën mee aan de slag gaat en dat Almere blijft geloven en investeren in groene innovatie,” aldus hoofdjurylid Jan-Willem Wesselink, programmamanager van de Future City Foundation.

Bron afbeelding: Green Innovation Hub