Data week NL in Den Bosch


Van 24 t/m 30 oktober vindt de Data week NL plaats. Wij zijn heel blij dat we de ochtend van 28 oktober mogen vullen met de City Deal: ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Gedurende deze ochtend houden we 2 rondes met ieder 5 workshops met verschillende thema’s. Het programma is hieronder te vinden.

Programma

10.00 uur – Aftrap: Een slimme stad, zo doe je dat – Hoe verandert digitalisering en technologisering ons hele leven en regio’s, steden en dorpen ook (door Jan-Willem Wesselink, programmamanager van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’)

10.20 uur – Pitches van de workshops

10.30 uur – Workshopronde 1

11.15 uur – Workshopronde 2

12.00 uur – Lunchlezing door Dries Depoorter (Gentse mediakunstenaar, onder andere bekend van ‘Flemish scrollers’)

Workshopprogramma

Thema Ronde 1 spreker Ronde 2 spreker
Hoe verandert data de stad? Ontwerpen met data Jan Janse (NVTL) Crowd Safety Manger Jeroen Steenbakkers (Argaleo)
CityMeasure (ism Eurocities) Betrekken van burgers Mohammad Gharesifard (Eurocities) Vergelijken van Uitkomsten Mohammad Gharesifard (Eurocities)
Urban data platforms Aanbesteden van UDP’s Daniël de Klein (gemeente Helmond) Gebruik van UPD’s bij smart mobility Michiel van Dongen (ministerie van IenW)
Ethiek Hoe organiseer je het ethisch debat? Susan van Esch (PHBM) Modelverordening Smatcitytoepassingen in de Openbare ruimte Anita Nijboer (Kennedy Van der Laan)
Sociaal domein Wat is een effectieve sociale datastrategie? Arjen Hof (WeCity) Hoe breng je het netwerk in kaart? Arjen Hof (WeCity)

Meer over de Data week NL
Van 25 t/m 30 oktober wordt de vierde editie van de Data Week in Den Bosch gehouden. De Data Week NL maakt zichtbaar wat de betekenis van data is voor maatschappelijke opgaven. Tijdens de jaarlijkse Data Week NL wordt weergegeven wat data voor een ieder kan betekenen, inspireren ze met ontwikkelingen op basis van data en laten ze de toepassing van data beleven. Ze tonen resultaten van samenwerkingen, geven lokale, regionale en landelijke successen een podium en is er een springplank voor nieuwe initiatieven. Daarnaast geven ze het op verantwoorde wijze omgaan met data een belangrijke plaats. Kortom, ze laten zien dat verantwoorde toepassing van betekenisvolle data er voor iedereen toe doet.

Klik hier voor meer informatie over de Data week NL.