Datakoppel op 28 en 29 mei 2021


Ben jij in je vrije tijd ook bezig met data? Meld je aan voor de eerste editie van Datakoppel, een community science on conferentie over data op 28 en 29 mei.

De afgelopen jaren begonnen steeds meer lokale initiatieven en particulieren met het verzamelen van data over hun directe leefomgeving. Grote hoeveelheden data zijn inmiddels beschikbaar op servers over de hele wereld. Er wordt geteld, geobserveerd en gemeten. Er is toegankelijke technologie ontwikkeld om dat te kunnen doen. Maar het gebruiken van deze data is een hoofdstuk apart. Tijdens Datakoppel op 28 en 29 mei gaat het over vragen als:

  • Hoe kunnen we metingen valideren en metingen van verschillende initiatieven en gebruikte sensoren vergelijken?
  • Hoe kunnen deze gegevens worden vertaald in bruikbare inzichten voor beleidsopgaven en in praktische toepassingen?

Datum: 28 & 29 mei

Locatie: online

 

Tijdens Datakoppel blijft het niet bij het bespreken van deze vragen. We gaan ook ontwerpen en bouwen aan nieuwe gereedschappen!

Voor wie?

Datakoppel richt zich op een gemengd publiek van experts, beginners en alles er tussenin.

Meer informatie? 

Kijk op koppelting.org/en/datakoppel21 voor de lineup-in-wording en voeg je eigen bijdrage toe (of schrijf je in als deelnemer) op koppelting.org/en/datakoppel21/signup

Datakoppel wordt georganiseerd door Meet je Stad (Amersfoort) en vindt plaats op 28 en 29 mei 2021. Vanwege de geldende coronamaatregelen is het programma alleen online te volgen. De duur van de presentaties en pauzes zullen hieraan worden aangepast.