Eerste nummer aangeboden


Het eerste van het nummer Future City Magazine is maandag aangeboden aan Guus Derks, Smart Cities Ambassador bij RVO; Joziene van de Linde (directeur van de Global Smart City and Community Coalition) en Matthijs van Bonzel, de Nederlandse ambassadeur in Spanje. Dit speciale tijdschrift van ROmagazine in samenwerking met de Future City Foundation laat zien hoe internet de stad radicaal verandert, maar legt de focus niet op techniek. Het magazine werd aangeboden door Yvonne Kemmerling, voorzitter van de Future City Foundation.

Het 100-pagina dikke magazine gaat over de stad van de toekomst die overal om ons heen ontstaat. Het gaat over hoe data ontwerpers helpt om betere plannen te maken. Over hoe constante verbondenheid ons heel flexibel maakt en we daardoor meer hechten aan betekenisvolle plekken en over de downside: beveiliging en gebrek aan regelgeving. Kortom, een magazine over de stad van nu. Een stad die misschien wel smart wordt, maar vooral stad blijft. Het magazine is een coproductie van de redactie van ROmagazine, de mensen achter de Future City Foundation en een groep getalenteerde jongprofessionals.

Eerste exemplaar
Verschillende professionals krijgen een eerste nummer. Vrijdag ontving Willem Jan Stegeman, wethouder ruimtelijke ordening in Amersfoort, een eerste nummer voor de ruimtelijke wereld. Doel van de Foundation is het verbinden van stedebouwers met techs. Vandaag is het eerste nummer aangeboden aan Guus Derks, Smart Cities Ambassador bij RVO; Joziene van de Linde (directeur van de Global Smart City and Community Coalition) en Matthijs van Bonzel, de Nederlandse ambassadeur in Spanje. Zij staan voor de smart-wereld. De aanbieding gebeurt in Barcelona tijdens de opening van het Holland Paviljoen op de Smart City Expo die daar wordt gehouden.


Geen pop-up? Klik dan hier.