Gezocht: Ervaringen uit projecten rondom burgermeetinitiatieven


In steeds meer gemeenten wordt geëxperimenteerd met “burgermeetinitiatieven”-projecten. Daarbij worden door burgers, met steun van de gemeente, sensoren opgehangen om een bepaald aspect van de leefbaarheid in die wijk te meten. Het verzamelen van data biedt de inwoners inzicht in hun eigen leefomgeving en geeft aan hoe ze deze kunnen versterken. Voor gemeenten (en andere overheden) biedt dit het voordeel dat ze hun beleid en dienstverlening veel preciezer kunnen afstemmen op de werkelijkheid (op meetresultaten in plaats van op aannames) en daardoor veel effectiever kunnen werken. Er zijn echter ook nadelen en uitdagingen. Een van die vragen is hoe je inwoners betrekt bij dit soort projecten.

De werkgroep ‘Lokaal meten: Hoe betrek en activeer je burgers?’ van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ zoekt ervaringen uit projecten rondom burgermeetinitiatieven. Welke trajecten zijn een succes en hoe wordt een traject een succes of juist niet?

Heeft u ervaring met dit soort trajecten? Vul dan deze enquete in.

Voor wie? 

De enquete kan ingevuld worden door projectleiders, ambtenaren of iedereen die betrokken is geweest bij een initiatief met burgers, zoals Snuffelfiets of SensHagen.

Wilt u meer weten over de City deal. Kijk op: http://www.citydealslimmestad.nl/