Gezocht: stagiair voor de slimme stad


De Future City Foundation zoekt  een stagiair voor om mee te werken aan de slimme stad (en te leren van de koplopers).

Bij de Future City Foundation werken we aan de toekomst van de stad. Slimme steden die democratisch én duurzaam zijn. Dat doen we samen met meer dan zeventig partners uit het hele land: koplopers bij ministeries, gemeenten, overige overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Dat doen we door vakprofessionals bij elkaar te brengen in waardevolle evenementen die we zelf ontwikkelen en organiseren. Altijd vanuit de inhoud. Of het nou gaat over het ontwikkelen van tools voor de slimme stad, het schrijven van een boek over de waarde van de slimme stad, een Zweeds/Spaans/Nederlands project over water & data of meehelpen met het organiseren van een summerschool over de slimme stad en online events voor de smart city community: we doen het.

En we doen het steeds vaker, meer en beter.

We zoeken een stagiair die ons daarbij wil helpen en wil leren van de koplopers. Die wil weten wat smart city écht betekent en wil begrijpen hoe je kansen van technologisering benut en bedreigingen tegen gaat.

We zoeken iemand die wil werken aan deze projecten. Je gaat daarbij van alles doen. Meedenken over de inhoud en vorm, maar ook sprekers benaderen, webteksten schrijven, op onze social mediakanalen spammen, de zoom-room klaarzetten. Je denkt mee over de inhoud en vorm en vervolgens voer je het zo zelfstandig mogelijk uit. Daarbij laten we je vrij zwemmen, maar niet verzuipen. Oh ja, je doet ook af en toe een onderzoekje, als we iets willen weten.

Je vindt deze stage leuk als je er van houdt om na te denken en te praten over de stad en het stedelijk leven. En als je creatief bent en van aanpakken houdt. Als je het niet erg vindt om een keer een avond door te gaan (events stoppen nooit om vijf uur). We denken en doen. Je wilt veel leren en je weet op voorhand niet precies wat dat is. Je wil in contact komen met professionals bij tal van bedrijven, overheden en andere organisaties.

We bieden een leuke stage (40 uur) in een leuk team van 15 mensen, waaronder nog een aantal andere stagiaires. Je hebt de mogelijkheid om een groot deel vanuit huis te doen. De momenten op kantoor zullen in Amersfoort zijn (loopafstand van centraal station). Hoe vaak je verwacht wordt hangt af van waar je woont en de coronamaatregelen. We bieden een passende stagevergoeding.

Je kan reageren door te mailen naar Wendolijn Beukers (w.beukers@kennislabvoorurbanisme.nl)

Als je vragen hebt over deze stage kun je bellen met Wendolijn Beukers via 033 87 00 100.