Gratis Open Source cursus voor studenten


FIWARE introductiecursus Open Source voor de nieuwe generatie developers.

Bent u een docent op mbo-, hbo- of wo-niveau in Computer Science of Software Engineering? En wilt u uw studenten motiveren om te werken met open data en open source? Meld uw klas kosteloos aan voor de FIWARE University Roadshow.

Wat is FIWARE?

In een wereld waarin digitalisering en technologisering in de toekomst centraal staat, biedt FIWARE een uitkomst om voorbereid te zijn op deze toekomst, door het delen van data en oplossingen. FIWARE is een gemeenschap wat de ontwikkeling van ‘smart solutions’ stimuleert. Dit gebeurt door middel van een ‘open source platform’, waarin data, ontwikkelingen en ideeën makkelijk met elkaar gedeeld kunnen worden. Kom meer te weten over FIWARE.

Speciaal voor studenten heeft de FIWARE Foundation een programma opgesteld: FIWARE University Roadshow. In dit programma krijgen studenten de mogelijkheid kennis op te doen over wat open source is, en hoe hiermee gewerkt kan worden. 

Het programma bestaat uit 60 minuten training van de beste experts over de recentste FIWARE trends in technologie, inclusief:

  1. Core Context Management en IoT-agenten
  2. Sandbox-omgeving om uw eerste slimme oplossingen te leren en testen
  3. Data modellen
  4. Identiteitsbeheer en toegangscontrole
  5. Persistentie van gegevens
  6. Big data en Machine Learning
  7. FIWARE-architectuur toegepast op de domeinen van Smart Cities, Smart AgriFood, Smart Industry en Smart Energy

Dit programma wordt gevolgd door 30 minuten Q&A. Specifieke vereisten van studenten kunnen worden verzameld en één-op-één meetings kunnen later worden georganiseerd. Aan het eind van deze sessie hebben studenten beter inzicht hebben in de wereld van open source en hoe ze dit kunnen gebruiken voor eigen projecten.

Meer informatie

Voor meer informatie check de brochure FIWARE University Roadshow of neem contact op met Tonia Sapia (projectmanager FIWARE University Roadshow) via  tonia.sapia@fiware.org (correspondentie in het Engels).