Green Innovation Hub uit Almere en Future City Foundation ondertekenen een overeenkomst voor een duurzame toekomst met aansprekende projecten


Tijdens de Slimme Stad Parade afgelopen donderdag in Den Bosch tekenden Danny Frietman (gemeente Almere) en René Visser (VodafoneZiggo) namens de Green Innovation Hub (GIH) en Yvonne Kemmerling, namens de Future City Foundation (FCF) het regiopartnership om samen te gaan werken aan duurzame en inclusieve gebiedsontwikkeling. Deze overeenkomst is een startschot voor de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten die worden gebouwd in Almere en de regio Flevoland om het vervolgens op te schalen voor de rest van Nederland en internationaal.   

Danny Frietman (programma directeur GIH): “De Green Innovation Hub faciliteert in een open-innovatie eco-systeem van bedrijven, overheid en onderwijs in de marktintroductie van digitaal-gedreven producten en diensten, terwijl de Future City Foundation zich bewezen heeft door de partijen samen te brengen en hun bewust te maken van de kansen en bedreigingen.” 

  

Yvonne Kemmerling (voorzitter FCF) is erg blij dat we op de Slimme Stad Parade een nieuwe samenwerking konden aankondigen: “er is nu de behoefte om vanuit de eerste innovatiefase, waar veel is ontstaan op het gebied van bewustwording, door te pakken naar concrete projecten. Met de regiosamenwerkingen, waarvan deze de eerste is, willen wij een stap maken richting deze concretisering”. 

René Visser (co-founder GIH) geeft aan dat de partijen een vliegende start willen maken met twee projecten: “In Minecraft bouwen jongeren aan de hand van een challenge aan de virtuele wijk – en huis van de toekomst en daar is de ruimte voor in Almere en Flevoland. Met de uitkomsten van de challenge bouwen de uiteindelijke producten en diensten. Het tweede project is het proces naar – en de bouw van een platform om relevante data van de gemeente en derde partijen in te zetten voor de bewoners van een stad. Denk aan de inzichten van het verkeer uit een wijk.     

De Green Innovation Hub heeft als speerpunt de ontwikkelingen van innovaties op de maatschappelijke vragen die spelen. De Future City Foundation zorgt ervoor dat we elkaar goed begrijpen, vertrouwen en dezelfde taal spreken. Yvonne Kemmerling vult aan: “Zo laten we zien dat digitalisering écht kan bijdragen aan de opgaven van nu en in de toekomst.”