Kennis en instrumenten van partners


Door Wendolijn Beukers

Niet alleen door de werkgroepen van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ worden instrumenten ontworpen. Er is door de partners van dit boek ook veel kennis ontwikkeld over smart city’s en het werken met data. Je kan denken aan E-magazines, podcasts, webinars, boeken, visies. We hebben een selectie gemaakt van publicaties die relevant zijn voor de thema’s van dit boek.

Een voorbeeld zijn de webinars ‘gezonde stedelijk leefomgeving’ door Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven. Meer dan 80 procent van de Nederlandse bevolking leeft rond 2030 in een stedelijke omgeving. De noodzaak om deze gebieden snel te ontwikkelen tot gezonde leefbare omgevingen is dan ook groot. Voor het bereiken van een gezonde leefomgeving zijn er veel factoren die belangrijk zijn om mee te wegen, bijvoorbeeld milieu, fysieke inrichting, sociale samenhang en gedrag. De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven ontwikkelt strategieën en instrumenten voor een gezonde leefomgeving, die rekening houden met dit complex samenspel van factoren. Om kennis te delen organiseert de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven webinars over inhoudelijke thema’s als realtime omgevingsmonitoring, digital twin toepassingen, gezonde ontwerpprincipes, collectieve en wijkgerichte aanpak en slim werken aan klimaatadaptatie. Alle afgelopen en komende webinars zijn te bekijken via de website van de hub.

Dit is een voorpublicatie uit het boek ‘Zo bestuur je een slimme stad – De democratie versterken met een digitaliserende samenleving’, van de Future City Foundation. Wilt u meer lezen? Klik hier om het boek (gratis) te bestellen.