Future City Magazine


 
Geen pop-up? Klik dan hier.

Hoe ziet de smart city er nu echt uit? De Future City Foundation schreef, in samenwerking met de redactie van ROmagazine, een magazine vol verhalen over de stad. Over data die ontwerpers helpt om betere plannen te maken. Over hoe constante verbondenheid ons heel flexibel maakt en we daardoor meer hechten aan betekenisvolle plekken en over de downside: beveiliging en gebrek aan regelgeving. Kortom, een magazine over de stad van nu. Een stad die misschien wel smart wordt, maar vooral stad blijft.
Het 100-pagina’s dikke magazine beschrijft niet alleen waarom en hoe de stad verandert, maar laat ook een waaier aan concrete voorbeelden zien van die verandering. Het verschijnt op 14 november, maar u kunt het nu al bestellen. ROmagazine-abonnees ontvangen hun exemplaar op 14 november bij het komende nummer van ROmagazine. Lees hier het magazine, of vraag uw eigen exemplaar aan.

Waarover gaat het Future City Magazine?
Ons magazine gaat over de stad. Over hoe die stad zich verandert door internet. En over hoe dat de grootse verandering is sinds de opkomst van elektriciteit. We gingen naar de gemeente Amersfoort en zagen hoe zij die verandering vertalen in visie en beleid. Maar we constateerden ook dat de meeste gemeenten dat niet doen. En veel geld en kansen laten liggen omdat ze niet goed nadenken over ontwerp en techniek.

En dus zochten we naar voorbeelden waar de stad van de toekomst al bestaat. En we vonden die overal om ons heen in cafés en op straat. En op nog 10 plaatsen.

Mooie verhalen. Waar je blij van wordt. Maar dat is niet het hele verhaal. We onderzochten ook de andere kant. Hoe veilig zijn we eigenlijk? En hebben we ondertussen geen bouwbesluit nodig voor de slimme stad? Of is de Omgevingswet daarvoor de geschikte tool? En tenslotte: waar leggen we de – ethische – grens? In wat voor stad willen we leven?

Hoofdredacteur – Jan-Willem Wesselink (Future City Foundation)

Art director – Kilian Idsinga (ELBA \ REC)

Bureauredacteur – Jeroen Bruinenberg (ELBA \ REC)

Uitgever – Edgar van Eekelen (ELBA \ REC)

Met daarnaast bijdragen van – Marcel Bayer (ROmagazine), Jean-Pierre Beunen (KPN), Katy Burger (Hogeschool Rotterdam), Olga Dijkkamp (Universiteit Utrecht), Judit Gaasbeek Janzen (od205), Wouter Hagers (Trajectum Architecture & Urbanism), Arjen Hof (Civity), Yvonne Kemmerling (Future City Foundation), Sebastiaan Palm (Marxman Advocaten), Susanne Pieterse (Smart City Specialist), Ruben Polderman (BMC), Sophie Rijnaard (Kessels Kramer), Joline Rodermans (ELBA \ REC), Andrew Small (The Atlantic Citylab), Theo Stockmann (Marxman Advocaten), Marlous van der Veen (DSO architect), Rob van der Velden (BNSP), Rens Weustink (Hogeschool Rotterdam)

Summerschool
Een deel van het magazine is geschreven door tien jongprofessionals die deelnamen aan de Summerschool Smart City, georganiseerd door het Kennislab voor Urbanisme, ELBA \ REC en de Future City Foundation. Sommigen studeren nog, anderen zijn net aan het werk. Allemaal hebben ze een grote belangstelling voor de snel veranderende stad. Allemaal willen ze leren schrijven.

In drie dagen leerden zij de kneepjes van het journalistieke metier. Van toppers uit het vak. In ruil schreven ze artikelen en gaven ze ons inzicht in hoe de wereld verandert. De inhoudelijke keuzes zijn van hun.


Geen pop-up? Klik dan hier.