MediaBin Hilversum


Waarom
De gemeente Hilversum wil inwoners en bezoekers van het centrum van de Mediastad bewustmaken van gescheiden afvalinname en hoe een smart netwerk in de openbare ruimte kan bijdragen aan de kwaliteit van de leefomgeving.

Hoe
Het project gaat uit van een koppeling van sensoren en interactiviteit in en met nieuwe prullenbakken die de gemeente Hilversum in het centrum plaatst. De sensoren registreren en communiceren de hoeveelheid afval. Bezoekers van het centrum kunnen audiovisuele of tactiele interactie hebben met de prullenbakken (dit in plaats van de commerciële prullenbakken vol met reclameuitingen).

Wat
De slimme Holle Bolle Gijs. Bezoekers van het centrum worden zich bewust van afvalscheiding en de bijdrage van smart netwerken aan de openbare ruimte. Dit verhoogt de kwaliteit van de leefomgeving.

Fiware
Het project maakt gebruik van de volgende componenten: Orion Context Broker, Cosmos Big Data, CKAN Open Data en Wirecloud voor Dashboard/Data display. Deze onderdelen worden gebruikt om data te verzamelen en te dashboarden.

Contact
Gemeente Hilversum, Frank Visser (IMMovator), frank.visser@immovator.nl
Kijk ook op http://centrumhilversum.nl/nieuwe-afvalbakken/