Online inspiratie sessies ‘Pientere tuinen en Digital twins voor datagedreven fietsbeleid’


U bent dagelijks bezig met de grootste maatschappelijke en stedelijke uitdagingen van dit moment. Oplossingen zijn steeds vaker moeilijker te vinden, huidige aanpak en maatregelen blijken steeds vaker onvoldoende. Nieuwe technologie en data-gedreven oplossingen kunnen een bijdrage leveren aan de opgaven in onze steden, dorpen en regio’s. Maar hoe?

Om u te helpen de juiste antwoorden te vinden, organiseren de Future City Foundation en haar partners korte, online ‘Smart Inspiratie Sessies’. Binnen een half uur leert u over een specifiek onderwerp rondom digitalisering en smart city, wat u direct kunt toepassen. Snel en handig!

De Smart Inspiratie Sessies zijn gratis en worden online georganiseerd op donderdagen van 9.00 tot 9.30 uur.

 

Het programma:

13 april – ‘Pientere tuinen’ – door Arjen Hof (CTO WeCity) en Roel van Dijk (Directeur Stichting Steenbreek)

Weersextremen nemen toe, met hevige regenbuien en lange hete en droge periodes. Dit leidt tot problemen in steden, zoals verdroging, hittestress, overstromingen en aantasting van de biodiversiteit. Pientere Tuinen biedt concrete oplossingen door middel van slimme technologie en onderzoek naar milieu- en gedragseffecten. Wil je weten hoe dit werkt?

 

20 april – Digital twins voor datagedreven fietsbeleid – door Joost de Kruijf (programmamanager Mobiliteit en Innovatie TU Delft) en Jeroen Steenbakkers (eigenaar Argaleo)

Een slimme en duurzame stad kan niet zonder de fiets! De samenwerkende overheden hebben zichzelf als doel gesteld om de komende jaren te investeren in het verhogen van het fietsgebruik. Om effectief te kunnen investeren is inzicht nodig: inzicht in het huidige fietsgebruik en -bereikbaarheid, maar ook in de toekomstige situatie. Wilt u weten hoe digital twin-technologie kan bijdragen aan een veiligere en efficiëntere fietservaring voor iedereen?

Interesse? Klik hier en meld je snel aan voor alle sessies of een sessie van uw keuze.