Gezocht: pitches met smart city oplossing voor digital twin


Op 5 september organiseren Economic Board Utrecht (EBU) en Future City Foundation de Netwerkexcursie Digital Twin naar Antwerpen voor bestuurders, met delegatieleider Klaas Verschuure (wethouder Gemeente Utrecht). We willen daar leren over de mogelijkheden van een digital twin voor gemeentes en provincies.

Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en kennis te delen, bieden we techbedrijven en datadeskundigen de kans om tijdens de Netwerkexcursie Digital Twin op 5 september in Antwerpen hun smart city oplossing te pitchen voor een publiek van 40 bestuurders en de ambtelijke top van gemeenten en provincies uit Nederland. Zo komen we samen verder. Geïnteresseerden kun tot 10 juli 2019 hun pitch aanmelden. 

Click here for English.

Klik hier als de pop-up niet opent.

Wat is een digital twin?
Een digital twin is een digitale replica van bijvoorbeeld een gebied. Hierin wordt met data op een dynamische manier en zo realtime mogelijk weergegeven wat de leefkwaliteit in het gebied is. Zo kun je inzicht krijgen in de leefkwaliteit van een gebied, analyseren en voorspellen.

Wat voor pitches zoeken we?

 • Concrete smart city oplossingen voor de uitdagingen waar gemeenten of provincies tegenaan lopen (fysiek, sociaal en economisch)
 • Succesvolle smart city projecten of ervaringen van lokale overheden die ook interessant zijn voor andere gemeenten of provincies.
 • Innovatieve smart city businessideeën van slimme ondernemers, appbouwers of andere technerds.

Wat bieden we?

 • 4 minuten in de spotlight
 • Meet&Greet: voor en na de pitch krijgen pitchers hun eigen stand in de ontvangstzaal (waar de lunch en borrel is)
 • Livestream via ons Youtube-kanaal (en die laten we gewoon staan)
 • Een direct bereik van 40 bestuurders en de ambtelijke top van gemeenten en provincies uit Nederland die interesse hebben in digital twins.
 • Deelname aan de pitchcarrousel is gratis.
 • Reis- en eventuele verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Waarover kunnen de pitches gaan?

 • Data visualisatie
 • Realtime dataverzameling
 • Leefkwaliteit analyseren op basis van data
 • Leefkwaliteit voorspellen op basis van data

Er is ruimte voor 15 pitches, aanmelden is gratis en kan t/m 10 juli 2019. Wij behouden ons het recht om de inschrijving eerder te sluiten. Bij teveel aanmeldingen maken we een selectie. Pitches mogen worden gegeven in het Nederlands of Engels. 

Waar & wanneer
Donderdag 5 september 2019
Bij imec (Sint-Pietersvliet 7) in Antwerpen
13.30 – 17.30 uur (inclusief lunch en borrel), pitch carrousel 14.15 – 15.45 uur
Bekijk hier het complete programma.

 Klik hier als de pop-up niet opent.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de organisatie, Wendolijn Beukers via wendolijn@future-city.nl of bel T: 033 87 00 100.

Procedure en algemene voorwaarden
1) Bij meer dan 17 aanmeldingen maken wij een inhoudelijke selectie. We zoeken daarbij naar een interessante inhoudelijk mix van deelnemers. Bij overaanmelding behouden wij ons het recht om de inschrijving eerder te sluiten.
2) U hoort uiterlijk 16 augustus 2019 of je tot de genodigden behoort. Over de selectie kan niet worden gecorrespondeerd.
3) Deelname aan de pitchcarrousel is gratis. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.
4) Als u bent uitgenodigd, gaan we er ook vanuit dat u komt. Als u zonder tijdig bericht (tot 5 werkdagen van te voren) niet komt, dan brengen we een onkostenvergoeding van 100 euro in rekening.
5) Tijdens het event worden foto’s en filmopnames gemaakt die we gebruiken voor communicatiedoeleinden.
6) Aanwezigheid is op eigen risico.
7) Door u aan te melden, geeft u de Future City Foundation en Economic Board Utrecht toestemming om contact met u op te nemen over andere activiteiten van de Future City Foundation en Economic Board Utrecht.