Pitchinformatie 7 juni | Showcase-expeditie Deventer de Kien


Op deze pagina vind je het pitchprogramma van de showcase-expeditie Deventer de Kien op 7 juni. Ga voor alle informatie over dit evenement naar https://agendastad.nl/showcase-deventer-kien/.

14.00 uur – Argaleo (Jeroen Steenbakkers)
Argaleo ontwikkelt en verkoopt ICT services, applicaties en support voor bedrijven en overheid. Het is onze missie om uit data waarde te creëren voor onze klanten en gebruikers. Economische waarde en maatschappelijke waarde. Dit doen wij in de vorm van online “Digital Twin” oplossingen die de juiste inzichten geven in maatschappelijk thema’s.

14.07 uur – Cyberadviseurs (Anneloes Voorberg)
Waardenmodel Leefomgeving: met het nieuw ontwikkelde Waardenmodel Leefomgeving is het mogelijk waardengestuurd keuzes te maken voor de inrichting en beheer van de leefomgeving. Hierbij staan actuele thema’s zoals klimaatadaptie, gezondheid en biodiversiteit centraal. Het instrumentarium maakt het mogelijk beoordelingen uit te voeren van deze waarden op een bepaalde plek en deze op kaart te laten zien. Door het koppelen van deze uitkomsten aan andere data zoals de leefbarometer, ontstaat meer inzicht. Deze analyse levert input op voor bijvoorbeeld een programma van eisen voor een gebiedsaanpak of voor een beleidsplan openbare ruimte.

14.14 uur – Data mobility (Stefan de Graaf, Goudappel)
Als onderdeel van adviesbureau Goudappel werken we bij Dat.mobility dagelijks met mobiliteitsdata. Er komt steeds meer behoefte aan actueel en multimodaal inzicht in mobiliteit, op ieder schaalniveau en ieder moment van de dag. Er komt steeds meer data beschikbaar die inzicht bied in de hoeveelheid en samenstelling van verkeer. Onze uitdaging is om deze te fuseren en te verrijken waarbij we dit beeld compleet maken over alle modaliteiten en op ieder gewenst schaalniveau. Dat is waar we in het project Digitale Regie op de Openbare Ruimte (DRO) binnen het DMI (nationaal groeifonds) aan werken. Hiermee ontstaan mogelijkheden om actief te sturen en maatregelen te monitoren.

14.21 uur – MapGear (Wouter Goedhart)
MapGear is een groeibedrijf in kaartapplicaties en geodata. Met inmiddels zo’n 15 collega’s innoveren we elke dag. Met een toegewijd team werken wij vanuit de Gasfabriek Campus in Deventer aan onze software die een begrip is bij steeds meer ondernemingen en overheden. Van MKB–bedrijven tot wereldwijde ondernemingen en van gemeenten tot rijksoverheden. Onze kracht is goed luisteren naar uw wensen, doelen en dromen. En die beantwoorden met passende innovatieve oplossingen.

14.28 uur – Kadaster (Ronald Bokhove)
Het Kadaster is al vele jaren met andere partners uit de Digital Twin Community actief met het opbouwen en inzetten van digital twins op vele maatschappelijke terreinen als wonen, klimaatadaptie en energietransitie. Onlangs zijn met een enquête alle ‘lesssons learned’ van pilots en fieldlabs in kaart gebracht. De resultaten helpen het Kadaster bij het opzetten en uitbouwen van een datafundament waarmee de digitale twins kunnen gedijen. In de pitch laten we zien waar we naar toe werken en wie wat kan met de resultaten.

14.35 uur – Esri (Bert Vermeij)
Benut beschikbare data en tools. Maak datagedreven inzichten, ontwerp stedenbouwkundige scenario’s en analyseer de impact met een Digital Twin. Weten hoe dat werkt? Dat vertellen wij graag.

14.42 uur – Agnostisch platform & DigiGo (Klaes Sikkema, WeLabs)
Informatie volgt.