Publicaties


We zitten bij Future City Foundation vol met ideeën. Deze voeren we uit, deze verspreiden we in onze masterclasses, en deze schrijven we op. We hebben al een magazine, twee boeken en een e-book vol weten te maken. Nieuwsgierig? U kunt ze gratis digitaal bestellen of krijgt ze voor een kleine bijdrage op papier toegestuurd. Klik hier voor de voorpublicaties van het magazine, hier voor die van de boeken. Via onderstaande afbeeldingen komt u op de bestelpagina’s van de publicaties.

Zo creëer je waarde in de slimme stad – (2022) – Hoe verandert de manier waarop waarde ontstaat in regio’s, steden en dorpen, door technologisering en digitalisering? Dat gaat veel verder dan de economische businessmodellen. In dit boek laten we zien wat er verandert en dat het creëren van waarde relevant is voor iedereen die bezig met de stad. En we laten zien hoe het in de praktijk werkt.

Zo bestuur je een slimme stad – (2021) – In dat boek onderzoeken we hoe politiek en openbaar bestuur veranderen door digitalisering en technologisering. Politici moeten data leren begrijpen en leren interpreteren. Zodat ze beslissingen nemen die ons niet alleen meer welzijn brengen, maar ook onze democratie versterken.

Een slimme stad, zo doe je dat – (2019) – Wat zijn de nieuwe ontwerpprincipes voor de stedenbouw van de slimme stad? Dat zochten we uit samen met 26 partners. Dit boek is ook in een compacte versie in het Engels te verkrijgen.

Data & Omgevingsbeleid – (2019) – Hoe kun je data het beste gebruiken in je omgevingsbeleid. Handzame gids voor mensen die wel met data willen werken, maar geen gisspecialist zijn.

Smart & Leefbaar – (2018) – Op basis van principes van het Rathenau instituut formuleerden we bestuurlijke afwegingsruimte voor de smart city. Ons boek over ethiek en politiek.

Future City Magazine – (2017) – Ons eerste boek. Over hoe internet de stad compleet verandert en toch niet.

 

Zo creëer je waarde in de slimme stad Zo bestuur je een slimme stad Een slimme stad, zo doe je dat  
Data & Omgevingsbeleid Smart & Leefbaar Future City Magazine