Download of bestel nu ‘Zo bestuur je een slimme stad’


Op 5 februari 2021 is ons nieuwe boek ‘Zo bestuur je een slimme stad’ gelanceerd.

In dat boek onderzoeken we hoe politiek en openbaar bestuur veranderen. In de afgelopen 20 jaar zijn tal van bedrijfstakken radicaal veranderd als gevolg van de huidige industriële revolutie. Het is dus ook niet meer dan logisch dat de politiek gaat veranderen. De vraag is niet of, maar hoe dat gebeurt. Elke beslissing, ooit genomen, is een interpretatie van beschikbare feiten. Door digitalisering en technologisering zijn er nu zoveel feiten dat we het big data noemen. Politici moeten die data leren begrijpen en leren interpreteren. Zodat ze beslissingen nemen die ons niet alleen meer welzijn brengen, maar ook onze democratie versterken. Daarover gaat dus ons nieuwe boek.

 
En zoals u gewend bent is het een magazine op boekformaat. Een bookazine dus. Dat is fijn, want het betekent dat u kunt lezen waar u zin in heeft en dat het niet zomaar uit is. Daarom is het ook zo fijn te lezen in de gedrukte versie. Hoewel je er digitaal natuurlijk ook heerlijk in kunt verdwalen.

Het boek kent 3 delen:

In het deel Bestuur spreken we dertien politici (acht wethouders, twee gedeputeerden, een heemraad, een burgemeester en een Tweede Kamerlid) die inzien dat digitalisering en technologisering niet alleen de inhoud van hun werk, maar ook de manier van werken verandert.

In het deel Beleid focussen we op de vraag hoe dat kan. De auteurs van de artikelen delen hun kennis en ervaringen. Het is het procesdeel van dit boek.

In het laatste deel maken we dat Concreet en geven we instrumenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan.

Bij dit deel hoort ook het deel Praktijk waarin we voorbeelden laten zien van gemeenten, provincies en waterschappen die al aan de slag zijn met digitalisering.

 

Bestellen

U kunt het boek op twee manieren ontvangen: digitaal of gedrukt. Digitaal is het boek gratis, op papier kost het 29 euro, maar krijg je een belevenis erbij. Het boek is groot (ongeveer een A4) en dik (212 pagina’s), maar leest toch heel lekker weg. Veel plezier ermee.  

Bekijk hieronder een preview van het boek.

Categories