Smart Stedenbouw op Dag van de Stad (28 okt)


Op Dag van de Stad, 28 oktober in Den Haag, lanceren we ons nieuwe Future City boek ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ over de nieuwe ontwerpprincipes van de digitaliserende en technologiserende stad. En u kunt daarbij zijn! Reserveer uw ticket via www.dagvandestad.nl.

Waarom schreven wij een boek over smart stedenbouw?
Technologisering en digitalisering veranderen met een ongekende snelheid en impact de manier waarop we leven en de steden en dorpen waarin we leven. Daarbij ligt de focus vaak op techniek, maar hoe verandert de stedenbouw zelf als gevolg van deze nieuwe industriële revolutie? Wat zijn de nieuwe stedenbouwkundige (ontwerp)principes? Hoe kunnen we de opgaven die gemeenten hebben nog beter oplossen? Zonder dat dat ten koste gaat van onze autonomie?

Kortom, hoe ontwerpen we “smart” cities die leefbaar zijn en passen bij onze West-Europese ethische normen? Waarbij we ontwerpen breed interpreteren. Over die ontwerpkeuzes heeft de Future City Foundation het afgelopen jaar nagedacht met 24 vooraanstaande partners: (gemeentelijke) overheden, het bedrijfsleven en belangenverenigingen als de BNSP. Samen schreven we een boek rondom de volgende (ontwerp)principes:

  •  Begin bij je doelen
  • Ontwerp de stad als een slim en zelfbewust netwerk
  • Ontwerp flexibel en reagerend op data
  • Creëer betekenis en maak plekken waar je wil zijn.

Workshop
Tijdens de workshop op Dag van de Stad presenteren we aan jullie het boek. Maar belangrijker nog: u gaat er zelf mee aan de slag. Samen met u vertalen de ontwerpprincipes door naar uw dagelijkse werk. En uw plek in het (ontwerp)proces. Dus als u stadsbestuurder bent (of haar of hem ondersteunt) dan focust u daar op. Als (stedenbouwkundig) ontwerper gaat u natuurlijk ontwerpen. Bent u beheerder, dan vertaalt u de principes door naar uw werk. Zo leert elke deelnemer direct hoe digitalisering en technologisering haar of zijn werk verandert. En vooral hoe interessant en leuk dat is!

Ticket Dag van de Stad 2019
Wilt u dit niet missen, bestel dan nu uw ticket voor Dag van de Stad 2019. En meld u aan voor het Ontwerpatelier II in de middag, atelier sessie 5: De stedenbouwkundige impact van digitalisering en technologisering van de stad. Let op: er is een beperkt aantal deelnemersplaatsen voor de workshop.

Boek ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ aanvragen
U kunt het boek Een slimme stad, zo doe je dat alvast aanvragen, dan krijgt u het na 28 oktober opgestuurd. Digitaal lezen is gratis, voor een gedrukte versie vragen we €29,-, maar als u het boek nu besteld (voor verschijning) kost het €25,-.