Studio


Samen met onze partners ontwikkelen we concrete producten en tools voor de smart city. Dit doen we met FIWARE en met andere standaarden. In onze Future City Studio bundelen we de krachten van een specialisten die de innovatie nog verder versnellen.

De Future City Foundation wil niet alleen praten over de smart city, maar ook doen. Dus als er een vraag komt van een gemeente of andere opdrachtgever, dan willen wij antwoorden kunnen geven. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarom hebben we een eigen studio. Dat doen we in Nederland, maar omdat we een FIWARE iHub zijn, werken we het ook in Europa.

Waarom is dit interessant voor opdrachtgevers?
Future City heeft zijn eigen kijk op de smart city. We merken dat steeds meer gemeenten en andere betrokkenen die visie omarmen. Maar van visie naar uitvoering is niet altijd gemakkelijk. Daar helpt onze studio bij. Binnen de studio kunnen opdrachtgevers gericht en toegepast experimenteren met onze Future City aanpak.
Er is ook een praktisch voordeel. Wij voeren binnen de studio namelijk alleen pilots uit. Omdat tijdens de pilotfase het contract wordt gesloten met de Future City Foundation, is het gemakkelijker om bij een vervolgtraject direct samen te werken met een van de partners uit onze studio. Met als voordeel dat er een formele scheiding is tussen de pilot-fase en de aanbestedingsfase. Wij blijven dus onder de Europese aanbestedingsgrens.

Waarom is dit interessant voor deelnemende bedrijven?
De deelnemers aan de Studio zijn kleinere bedrijven (tot ongeveer 15 medewerkers) en verkeren vaak (maar niet per se) in de start up fase. Iedere deelnemer heeft zijn eigen specialisme. We sluiten zoveel mogelijk  aan bij de SmartCityNL-strategie en werken met specialisten op het gebied  van  Circulaire Economie, Healthy Urban Living, Mobility, Safety & Security, Resilience, Participatie en Urban Planning.
De samenwerking is simpel. Als er een vraag uit de markt en er een pilot gedraaid kan worden op een van de genoemde onderwerpen, voert de studio deze pilot uit. De pilotfase doen we onder de Future City Studio vlag. De eventuele vervolgopdrachten zijn voor de partners. Het voordeel hiervan is ook dat er een formele scheiding is tussen de pilot-fase en de aanbestedingsfase. Wij blijven dus onder de Europese aanbestedingsgrens.

Praktisch
Onze studio heeft geen fysieke locatie. De leden zijn uiteraard wel online met elkaar verbonden. Wel organiseren we minimaal een keer per maand een meetup op onze locatie in Zeist bij onze partner Civity.

Neem contact op met de studio
Neem voor vragen over de Future City Studio contact op met Tom Willebrandts via tom@future-city.nl of met Jan-Willem Wesselink via jan-willem@future-city.nl. Bellen kan ook: +31 (0) 33 8700 100. Of vul het contactformulier in:

Klik hier als de pop-up niet opent.