Meld je nu aan: Summerschool Journalistiek en Smart Cities (17, 24 AUG. , 4 SEPT. 2020)


Sommige schrijvers werken tien jaar aan een boek, wij maken er eentje in drie dagen. We zoeken journalistieke talenten voor onze driedaagse journalistieke summerschool in augustus! Op maandag 17 augustus, maandag 24 augustus en vrijdag 4 september, organiseert het Kennislab voor Urbanisme i.s.m. met uitgeverij ELBA\REC en de Future City Foundation de Summerschool Journalistiek & Smart Cities in Amersfoort. Schrijf jij mee?

Wij zoeken studenten, net afgestudeerden of jongprofessionals die goed kunnen schrijven, bij voorkeur met een journalistieke achtergrond en die op bovengenoemde dagen een topstuk willen schrijven, maar bovenal veel willen leren over journalistiek en de smart city.

7 redenen om deel te nemen

  • De auteur van het beste artikel maakt kans op een traineeship van een halfjaar op de redactie van Stadszaken.nl of een freelanceopdracht ter waarde van 1000 euro.
  • Als je artikel wordt geplaatst dan ontvang je een leuke bijdrage
  • Je leert veel meer over de invloed van digitalisering en technologie op de stad
  • Je krijgt journalistieke masterclasses
  • Je krijgt toegang tot een uniek netwerk van schrijvers en vakinhoudelijke experts
  • Je bijdrage wordt verspreid richting duizenden stedelijke professionals
  • Je kunt zeggen dat je aan een boek hebt meegeschreven

Niet alleen maak je kans op een mooie prijs, je leert in deze dagen bovenal hoe het is om te werken op een professionele vakinhoudelijke redactie. Hoe start je een verhaal, welke bronnen raadpleeg je en hoe zorg je voor een productie met inhoud en uitstraling?

Voor wie?

Je bent geschikt als je nog studeert (HBO of WO) of net aan het werk bent en journalistieke/schrijf ambities hebt. Het is handig als je een achtergrond hebt in bestuurskunde, ruimtelijke ordening, planologie, sociale geografie, sociale wetenschappen /studies o.i.d. maar verder out-of-the-box is ook zeer welkom. Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers.

Aanmelden

We organiseren deze summerschool in samenwerking met het Kennislab voor Urbanisme. Klik op de onderstaande button voor meer informatie en aanmelden of ga naar de website van het Kennislab.