Team


“De impact van internet op onze steden, dorpen, gemeenten is zo groot dat je er als gemeentebestuurders wel in moet verdiepen. We moeten dit samen doen. Met de samenleving en met elkaar. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.”
Yvonne Kemmerling (voorzitter) – yvonne@future-city.nl 

“Smart City wordt nog te vaak gezien als sausje dat je aan het eind over een stedebouwkundig plan giet. Als verkoopverhaal. Zoals dat met kunst gebeurde in de jaren negentig. Terwijl het integraal onderdeel van het planproces hoort te zijn.”
Arjan Ankerman – arjan@future-city.nl 

“Er worden te veel smart-producten ontwikkeld, die net niet voldoen aan de behoefte van de stad. Als tech- en databedrijven en echt het verschil willen maken, moeten ze luisteren naar de behoefte van de stad.”
Tom Willebrandtstom@future-city.nl

“Internet verandert de stad net zo radicaal als elektriciteit dat deed. De gevolgen zijn ongekend. Daar moeten ontwerpers en bestuurders nu op anticiperen in hun ontwerpen en visies.”
Jan-Willem Wesselink jan-willem@future-city.nl

“Door internet zijn we overal en altijd verbonden. Maar hoe zien we dat terug in waar we dagelijks als (smart city) professionals mee zijn? Een slimme en duurzame stad vraagt om out-of-the-box verbindingen tussen professionals, burgers, bedrijven en onderwijs.”
Wendolijn Beukers  wendolijn@future-city.nl

“Efficiënte, inclusieve en een vruchtbare samenwerking tussen overheden, bedrijven en technologieprofessionals is de sleutel tot het oplossen van veel van de uitdagingen die steden over de hele wereld hebben.”
Pieter de Jong  pieter@future-city.nl

“Digitalisering speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Hoe kunnen we die ontwikkeling gebruiken in onze huidige maatschappij? We moeten smart tools omarmen en onderzoeken hoe deze kunnen inzetten voor een meer democratische en open samenleving.”
Zoë Spaaijzoe@future-city.nl

“Digitalisering is overal, zowel openbaar als verborgen. Om de vruchten te kunnen plukken van digitalisering moeten de resultaten ervan toegankelijk zijn op elk niveau. Met de handen ineen kunnen we ervoor zorgen dat de hele samenleving van digitale ontwikkeling kan profiteren.”
Gert Jan Roskammergertjan@future-city.nl

 

 

Onze vacatures

Wij zoeken een community manager

Wij zoeken een assistent-projectmanager

Wij zoeken een stagiair voor de slimme stad

 

Heeft u vragen over de Future City Foundation? Mail ons gericht, vul het contactformulier in of bel: +31 (0) 33 8700 100.


Klik hier als de pop-up niet opent.