Draag een tool bij aan de ontwikkeling van de ‘stad van de toekomst’


Welke tool mag niet ontbreken in onze digitale toolbox? Meld deze hier aan.

In de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ gaan we werken aan nieuwe tools die een smart city mogelijk maken en we brengen een aantal bestaande tools verder.

Bij het ontwikkelen van nieuwe tools wordt rekening gehouden met de ontwerpprincipes die we eerder in het boek ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ hebben geformuleerd (link naar het boek).

Wat zijn tools?

Met tools bedoelen we instrumenten die focussen op processen die te maken hebben met digitalisering en technologisering van onze regio’s, steden en dorpen

Tools focussen op de hoe-vraag en voorkomen dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Tooling focust op processen en door het veranderen van processen, maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden die digitalisering en technologisering biedt

Er bestaan verschillende soorten tools: afspraken, standaarden, normen, verordeningen, (Europese) wetgeving. Die worden op verschillende manieren gebruikt en toegepast. Bijvoorbeeld in producten, in softwaretoepassingen, in wetgeving, in normbladen enzovoort. Er zijn inhoudelijke tools, waar we kijken naar concrete toepassingen van technologie in de buitenruimte. Daarnaast zijn er, op verzoek van de deelnemers aan deze City Deal, ook tools benoemd die de betere technologie in de buitenruimte mogelijk maken. Deze tools gaan over Bestuur en Organisatie.

Lever bestaande tools aan

Er wordt een verzameling van tools aangelegd, een toolbox, waarin de ontwikkelde tools (binnen de City Deal) een plaats krijgen maar ook bestaande tools ontsloten worden. Dit gebeurt in samenwerking met VNG onder de vlag van Living in EU, op de website: https://www.livingineu.nl/. Bij het ophalen van de tools focussen we ons zowel op de Nederlandse als de internationale markt.

Ken jij een tool die niet mag ontbreken aan deze digitale gereedschapskist? Of werk je zelf aan een tool? Laat het ons weten via het onderstaande invulformulier.

 

powered by Typeform
Categories