Over ons


foto: Frans Kanters Fotografie

Over Future City
De Future City Foundation is een ‘movement of communities’ die zich bezighouden met digitalisering en technologisering van regio’s, steden en dorpen. Wij verbinden professionals bij gemeenten, bedrijven en andere organisaties met elkaar om samen van die regio’s, steden en dorpen slimme gemeenschappen te maken met een gezonder leefomgeving, zoals bedoeld in Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en conform onze Europese democratische waarden.

We denken dat een efficiënte, inclusieve en succesvolle samenwerking tussen overheden, bedrijven en technologieprofessionals kan bijdragen aan het oplossen van de uitdagingen van regio’s, steden en dorpen. Wij geloven in een diepgaande, open, democratische samenwerking en co-creatie met verschillende groepen, waardoor we kunnen innoveren op een manier die anderen niet kunnen.

Onze premium partners zijn: Argaleo, gemeente Amersfoort, Civity, DHM, ELBA\REC, Gemeente Breda, gemeente Sittard-Geleen, VodafoneZiggo, WeLabs en gemeente Zwolle.

Missie
>> Het is onze missie om het gesprek tussen overheden, bedrijven, technologieprofessionals en kennisinstellingen te verbeteren en zo een open en blijvend ecosysteem rondom gemeenten en gemeenschappen te creëren.
>> In dit ecosysteem bieden we ze een flexibele toolkit voor de co-creatie van smart digital oplossingen voor de steden.

Visie
>> De Future City Foundation staat voor een betere en gezondere stedelijke leefomgeving, nu en voor toekomstige generaties, uitgaande van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
>> We denken dat een efficiënte, inclusieve en succesvolle samenwerking tussen overheden, bedrijven, technologieprofessionals en kennisinstellingen kan bijdragen aan het oplossen van de uitdagingen van regio’s, steden en dorpen. Daarbij rekeninghoudend met de Europese democratische waarden.
>> Dit wordt het nieuwe normaal.

 Ons manifest
>> Wij zijn een beweging van gemeenschappen (movement of communities).
>> We helpen steden om slimme steden te worden met een gezonder stedelijke leefomgeving (conform Sustainable Development Goal 11).
>> Wij geloven in het eenvoudige, niet in het complexe.
>> Wij geloven in een diepgaande, open, democratische samenwerking en co-creatie met verschillende groepen, waardoor we kunnen innoveren op een manier die anderen niet kunnen.
>> We geloven in het nee zeggen tegen duizenden projecten, zodat we ons echt kunnen richten op de weinige die echt belangrijk en betekenisvol voor ons zijn.