We schrijven hét Bouwbesluit voor de Smart City


Stel, morgen staat Google op de stoep van uw gemeentehuis met een tool die de beheerders van de stad of het nou hulpdiensten zijn of de beheerders van de openbare ruimte, helpt om steden beter te maken. Soort Google-Assistant (of Siri of Alexa) voor de stad. Reuze handig. En ook nog eens gratis. Welke vragen stel je dan als gemeentebestuurder? Of als diens directe ambtelijk adviseur? Hoe weet je waar je op moet letten? Wat wil je eigenlijk? Wat zijn je normen en waarden?

Om die afweging gemakkelijker te maken ontwikkelt de Future City Foundation momenteel het Bouwbesluit voor de Smart City. Een boekje waarin we geen regels stellen, maar verzamelen. En we geven de voor bandbreedte aan. We zeggen wat gemeenten zouden kunnen doen. Waarover het debat kan gaan. In november 2018 presenteren we de eerste versie tijdens de Smart City Expo in Barcelona en gaan we het testen in de praktijk. En is het gratis verkrijgbaar. Lees verder…


Zo doet u mee
>>
Het Bouwbesluit voor de Smart City komt tot stand door input en gesprek van tientallen mensen. Daaraan kunt u ook meedoen. Bijvoorbeeld op 31 mei tijdens het seminar dat we samen met ROmagazine organiseren. Of door hier uw feedback te geven.
>> En het komt tot stand dankzij partnerships met de Economic Board Utrecht, Ekelmans & Meijer Advocaten en Gemeente Amersfoort.

Ook partner worden? Mail dan met jan-willem@future-city.nl

Bekijk hier ook een filmpje waarin Jan-Willem Wesselink, kwartiermaker van de Future City Foundation, uitlegt wat het Bouwbesluit voor de Smart City inhoudt.