Webinar 3 juni: Hoe borg je digitalisering in je organisatie?


Digitalisering en technologisering veranderen onze leefomgeving radicaal. Het verandert ook onze manier van werken en hoe organisaties functioneren. Maar hoe borg je digitalisering in je organisatie? Hoe zorg je dat het niet slechts een thema is van slechts een afdeling? Maar dat het breed wordt opgepakt? Over deze vragen gaan we in gesprek met bestuurders van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ op donderdag 3 juni van 16.00 uur tot 17.15 uur.

Maar dat niet alleen. We zijn ook heel trots dat we op 3 juni nieuwe partners mochten verwelkomen bij de City Deal én dat we de eerste resultaten lieten zien.

Programma
16.00 – Welkom
16.05 – Dit doen we in de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ – pitchronde met 13 instrumenten
16.20 – Ondertekening van de City Deal door nieuwe partners: Fontys Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Saxion, CBS, de Data-en Kennishub Gezond Stedelijk Leven, NEN en KPN
16.30 – Gesprek met bestuurders, waaronder Cathalijne Dortmans (wethouder Helmond), Wim Willems (wethouder Apeldoorn/G40), Ronald Philipsen (directielid Fontys Hogeschool), Noud Hooyman (Ministerie van BZK), Marc Martojo (DHM), Petra Claessen (CEO BTG), Gertjan van den Akker (Business Unit Manager Standards van de NEN) en Jan Janse (NVTL) over de vraag: ‘Hoe borg je smart city in je organisatie?’ onder leiding van projectmanager van de City Deal Jan-Willem Wesselink.

Over de City Deal
Op 3 juni is het een halfjaar geleden dat bestuurders van 51 partijen de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ ondertekenden (lees meer op www.citydealslimmestad.nl). Een feestelijk moment waarbij we terugkijken op het afgelopen halfjaar City Deal en nieuwe partners verwelkomen: Fontys Hogeschool, CBS en de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven, NEN en KPN.

Binnen de City Deal werken nu zo’n 175 smartcityprofessionals aan 13 instrumenten om digitalisering en technologisering te borgen in de stad. Maar een vraag die steeds weer terugkomt is hoe je dit ook in je organisatie borgt. Of het nu gaat om een overheid, bedrijf of maatschappelijke organisatie; op niveau in de organisatie brengt het een verandering te weeg in denken en in doen. Daarover gingen we in gesprek met bestuurders van gemeenten, het Rijk en bedrijven. Samen onderzochten we hoe we digitalisering beter kunnen verankeren in elke bestuurslaag van onze democratie.

Kijk hier het hele webinar terug: