Webinar 30 juni: Hoe creëer je gezonde marktmechanismen in de slimme stad?


Het komend jaar gaat de Future City Foundation aan de slag met de waardepropositie van de slimme stad. Want alleen als we weten wat de slimme stad waard is, kunnen we massa maken. En kunnen er weer nieuwe innovaties ontstaan die leiden tot meer leefbaarheid in onze steden. Pas als er een gezonde smartcitymarkt is, kunnen we profiteren van de kansen die digitalisering en technologisering ons biedt. En kunnen we producten en oplossingen ontwikkelen die niet alleen bijdragen aan meer leefbaarheid, maar dat ook op een democratische manier doen.

Daarom organiseren we op 30 juni van 14.00 tot 15.30 uur uur het webinar
‘Hoe creëer je gezonde marktmechanismen in de slimme stad?’

Datum en tijd: 30 juni, 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Online via Zoom

Daarin gaan we in op de drie volgende vragen:

Vraag: Waar hebben overheden en andere partijen aan de ‘vraagkant’ behoefte aan? Wat zou er voor hen op de markt moeten zijn? Wat zijn hun behoefte? Daarin gaan we uit van het rapport ‘Samenwerking G40 En Rijk: Slimme Duurzame Verstedelijking’ van de G40.

Aanbod: Wat is het aanbod van het bedrijfsleven en waarom bereikt dat de vraag niet? Dat doen we aan de hand van 3 voorbeelden uit het bedrijfsleven.

Markt: Gesprek: hoe maken we deze markt volwassen en gezond – door Klaes Sikkema van WE-CPV.

  • Ontwikkel een businessmodel – introductie in het businessmodeldenken.
  • Onderhandelen – er moet een prijs-kwaliteitsgevoel ontstaan. Maar hoe?
  • Onbekend maakt onbemind – aanbiedende en vragende partijen moeten elkaar leren kennen én vertrouwen.

Heeft u een vraag of een specifieke casus voor de dit seminar? In het aanmeldformulier kunt u deze met ons delen en kunnen we uw vragen voorleggen aan de sprekers.

Meer informatie
Praat met ons mee tijdens het webinar op donderdag 30 juni van 14.00 tot 15.30 uur.  Meld u nu aan, deelname is kosteloos. Voor vragen kunt u contact opnemen met Zoë Spaaij (zoe@future-city.nl).

U kunt het webinar hier terugkijken