Webinar Data & beleid (15 april)


Digital twins en andere data-analyse tools geven ons veel inzicht in hoe een (deel van een) gemeente er voor staat. Maar waar begin je als je als gemeente data wil verzamelen? Hoe kom je aan bruikbare data en hoe bepaal je wat je wil meten? Tijdens dit webinar gaf Arjen Hof, directeur van Civity (specialist in integraal datamanagement), uitleg over de basisprincipes van data en datagedreven beleid.

Heeft u de webinar gemist? Kijk het terug via ons YouTube-kanaal.

Klik hier om de presentatie van Arjen Hof te downloaden.

Kijk voor meer informatie over Snuffelfiets op snuffelfiets.nl en www.civity.nl/products-solutions/snuffelfiets/. In Amersfoort zijn mensen al bezig met de data van Snuffelfiets, onder andere via MeetjeStad (www.meetjestad.net)

Doe met de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en help mee met het ontwikkelen, toetsen en implementeren tools voor de smart city. Klik hier voor meer informatie.

Meer leren over data en beleid? Lees onze publicatie Data en Omgevingsbeleid, waarin een stappenplan wordt gegeven om tot datagedreven beleid te komen. Klik hier om de publicatie te bekijken.

Realtime Omgevingsbeleid
Dit webinar is onderdeel van het project Realtime Omgevingsbeleid waarin we onderzoeken hoe inzicht in data de manier verandert waarop beslissingen worden voorbereid en genomen. Dat doen we samen met een netwerk op van bedrijven en overheden. De volgende partijen doen er al mee of hebben serieuze interesse: Civity, DHM Infra, ELBA\REC, Kennedy Van Der Laan, VodafoneZiggo, Provincies Zuid-Holland en Utrecht, gemeenten Zwolle, Apeldoorn, Amersfoort, Krimpen aan den IJssel.

In de komende weken organiseren we elke woensdag een webinar:
22 april – Belangen borgen in de digitaliserende gemeente – met Anita Nijboer, Kennedy Van der Laan
29 april – Hoe verandert het openbaar bestuur door digitalisering en technologisering (speciaal voor professionals werkzaam in het openbaar bestuur)
6 mei – Datawijsheid
13 mei – Interpretatie en de democratische ruimte
20 mei  – Beslissingen nemen op basis van data

Hoe kunt u deelnemen?
Deelnemen is gratis en eenvoudig: klik hier om u te registreren voor de webinar. U krijgt woensdagochtend een link om deel te nemen aan de webinar. Voor de webinar maken we gebruik van Webex. Als u zich registreert dan ontvangt u ook een uitnodiging voor de komende webinars.