Wij gaan samen de nieuwe stedenbouw bedenken (en u kunt ook meedoen hoor)


We zijn enorm trots en blij dat er al meer dan 20 bedrijven, overheden en andere organisaties met ons de nieuwe stedenbouw gaan ontwikkelen. Want 20 organisaties betekent dat we zomaar 60 slimme mensen aan ons hebben verbonden. En 60 slimme mensen, betekent dat we 180 slimme ideeën kunnen bedenken. Of nog veel meer. En bovendien, via die slimme mensen komen we in contact met nog veel meer slimme mensen.  En nog meer slimme mensen.

Waar het over gaat
En daar zijn we al mee begonnen. Op 10 januari trapten we af. Met deze groepsfoto als prachtig resultaat. Maar ook direct met inhoud. En die leest u hier. Want samen met de partners die op 10 januari aanwezig waren hebben we bedacht waar de smart stedenbouw over moet gaan. Over leefbaarheid bijvoorbeeld. Want daar gaat de stedenbouw altijd over, maar de invulling daarvan verandert wel. Het gaat ook over de manier waarop processen veranderen door technologisering en digitalisering. Over ethiek, politiek en bestuurskunde. Over veranderende functies. Maar ook heel praktisch over waar een 5G mast moet staan.

Wat we nog niet weten
En gaat over dingen die we nu nog niet weten. Want het project is een zoektocht die steeds helderder wordt. Maar wel een zoektocht waarbij we nog niet precies weten wat we precies zoeken. Waarbij kennis wordt ontwikkeld door kennis uit te wisselen. Dat doen we door het organiseren van ongeveer 8 evenementen in onze thuisbasis in Amersfoort en bij onze partners. Al dan niet gekoppeld aan projecten. Zo bouwen we een actief netwerk dat kennis genereert. En zo organiseren we een levend document dat uiteindelijk ons eindproduct wordt.

Partners
Dit proces wordt mogelijk gemaakt door partners. Founding partners van Future City zijn automatisch ook deelnemer aan dit project. Dus onze huidige founding partners (Civity, DHM Infra, ELBA\REC) doen mee. Daarnaast hebben de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Amsterdam, de Gemeente Sittard-Geleen, de Gemeente Amersfoort, de Gemeente Utrecht, de Gemeente Apeldoorn, de Gemeente Alphen aan den Rijn, Gemeente Zwolle, Ekelmans & Meijer Advocaten, AM, VodafoneZiggo, de Economic Board Utrecht, ESRI, de Provincie Utrecht, het ministerie van BZK en het Kadaster hun deelname toegezegd en hebben CommScope, Dell en de gemeente Enschede veel interesse. Ook zijn we met een aantal andere (G40) gemeenten en bedrijven in gesprek of ze ook willen deelnemen. Bij elke partner vragen we de medewerking van slimme mensen die actief bezig zijn met dit onderwerp. Denk aan CIO’s, hogere beleidsambtenaren en hun tegenvoeters bij bedrijven. Het project wordt daarnaast ondersteund door de belangenverenigingen BNSP (voor stedebouwers) en NVTL (landschapsarchitecten) en de Stichting Digitale Bereikbaarheid, Amsterdam Smart City en de FME (technologiebedrijven).

Wilt u betrokken zijn bij dit project? Lees dan de verslagen en blogs, volg ons via onze site, social media en in Stadszaken.nl. Of kom naar onze evenementen. OF wordt partner van het project.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Willem Wesselink via jan-willem@future-city.nl of T0628638426.