Wij zoeken een community manager


De Future City Foundation werkt elke dag aan het realiseren van slimme steden die democratisch én duurzaam zijn. Dat doen we samen met meer dan zeventig partners uit het hele land: ministeries, gemeenten, overige overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. En via twee grote Europese projecten zijn we goed verbonden met wat er in de rest van de wereld gebeurt.

Het werk van de Future City Foundation groeit. We managen steeds meer communities (waaronder twee City Deals en twee grote Europese projecten). Om dat voor nu en in de toekomst goed te blijven doen, zijn wij op zoek naar een community manager.

Jij bent een community manager die aanvoelt wat je partners of een project nodig hebben. Jij weet precies hoe je mensen enthousiast maakt en motiveert, en hoe je met de juiste aanpak partners betrekt bij de projecten. Je organiseert zelfstandig evenementen . En je weet hoe je een goede mailing, uitnodiging, social media post of persbericht schrijft. We laten je daarbij vrij zwemmen, maar niet verzuipen. Je hebt contact met onze (Europese) partners, benadert sprekers, verzorgt communicatie-uitingen en regelt locaties. Je kan je zowel in het Nederlands als in het Engels goed uitdrukken.

Je vindt deze baan leuk als je er van houdt om zowel praktisch als inhoudelijk bezig te zijn. Je bent graag de spin in het web van een project of community. En als je creatief bent en van aanpakken houdt. We denken en doen! Nieuwe onderwerpen maak jij je snel eigen. In deze baan denk en praat je mee over de ontwikkelingen die spelen op het gebied van digitalisering en technologisering op het fysieke en sociaal domein in onze regio’s, steden en dorpen. Je hebt een opleiding afgerond op hbo- of wo-niveau en wellicht heb je daarna ook al een aantal jaar werkervaring opgedaan. Nu ben je toe aan een baan met zelfstandigheid en uitdaging.
Je werkt graag bij een relatief kleine organisatie in een inspirerende omgeving (voormalige kerk) waar je veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid krijgt, maar genoeg collega’s hebt om van te leren.

We bieden een leuke fulltime baan (32-40 uur) met doorgroeimogelijkheden. Je werkt in een informele setting vanuit ons kantoor in Amersfoort, maar je bent ook veel onderweg naar afspraken en bijeenkomsten door het hele land en mogelijk naar andere Europese steden. Je mag een aantal dagen in de week thuiswerken, als het werk dat toelaat. We bieden een passend salaris en arbeidsvoorwaarden.

Je kan reageren tot 16 mei 2022 door te mailen naar Jan-Willem Wesselink via jan-willem@future-city.nl.

Als je vragen hebt over deze vacature kun je bellen of mailen met Pieter de Jong via pieter@future-city.nl of  tel +31615421989.