WinterWebinar – 09/02 – De komst van Artificial Intelligence, hoe pak je de kansen?


Het afgelopen jaar verschenen er tal van rapporten over digitalisering en technologisering. Maar wat kunnen we daarmee in 2022? Welke lessen kunnen we trekken voor de slimme stad? Welke ideeën kunnen ons gaan inspireren in dit nieuwe smartcityjaar?

Dit soort gesprekken voer je normaal gesproken als je elkaar tegenkomt tijdens een nieuwjaarsborrel, een congres of een andere netwerkbijeenkomst. Helaas kan dit nu even niet fysiek, maar gelukkig laat het digitale ons niet in de steek. Zo kunnen we toch met elkaar nieuwe kennis delen en verspreiden.

Daarom is de Future City Foundation op zoek gegaan naar de makers en bedenkers achter de rapporten. We zijn in gesprek gegaan met columnist en hoogleraar Haroon Sheikh over wat we moeten doen kunstmatige intelligentie.

Artificial intelligence wordt in steeds meer sectoren gebruikt, maar wat moeten we ermee? Hoe kunnen we gebruik maken van deze nieuwe technologie en tegelijkertijd de risico’s ervan beperken? Welke kansen zijn er voor gemeentes?

Wilt u zich verder inlezen? Sheikh’s columns zijn regelmatig te lezen in NRC Handelsblad, zoals in dit opiniestuk met Corien Prins (voorzitter van de WRR) over kunstmatige intelligentie. Lees een van zijn columns hier.

Of lees alvast het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid hier over de opgaves rondom AI waarin de Raad stelt dat Nederland niet goed is voorbereid op de ontwikkelingen van AI, waardoor kansen worden gemist én risico’s niet goed worden gezien.