Workshop ‘aan de slag met de slimme stad’


Verschillende oplossingen ten aanzien van digitalisering, technologisering en smartcity zijn inmiddels voor handen om ons te helpen bij de huidige maatschappelijke en stedelijke uitdagingen. Er is enorm veel data beschikbaar en de technologische mogelijkheden zijn nu al ongekend. We kunnen alles meten om onze uitdagingen in kaart te brengen en meer informatie voor handen te krijgen om betere oplossingen te ontwikkelen en de juiste keuzes te maken.

Wanneer: Woensdag 10 november 2021, van 15:30 tot ca. 17:30 uur
Waar: Online
Kosten: Gratis

Klinkt mooi!
Maar wellicht vraag je je of … hoe dan? Tijdens de workshop op woensdag 10 november gaan wij met elkaar in gesprek over die vraag. Michiel van Willigen (Wethouder in Zwolle en voorzitter G40-Themagroep Smart Cities) en Caspar de Jonge (Senior Executive Intelligent Transport Systems, Smart Mobility & Smart Cities bij het Ministerie van I&W) vertellen over hun ervaringen met digitalisering en smartcityoplossingen in hun dagelijkse werkzaamheden. Jan Willem Wesselink (Programmamanager van Stichting Future City) neemt ons mee naar ‘onze stad’ en vervolgens gaan wij in groepen echt aan de slag met praktijkcases en laten wij zien welke toegevoegd waarde digitalisering en smartcityoplossingen kunnen hebben ten opzichte van de reguliere oplossingen die wij nu inzetten.

Kortom:

  • Je leert van voorbeelden en ervaringen in de praktijk
  • Je gaat aan de slag met praktijkcases en ziet welke toegevoegd waarde digitalisering en smartcityoplossingen kunnen hebben ten opzichte van de reguliere oplossingen
  • Je kan er na 10 november zelf mee aan de slag.

Doe je mee? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop ‘aan de slag met de slimme stad’ op woensdag 10 november.