Zelf aan de slag: Internet of Things Starters Kit


Door Katja Zweerus

Connectiviteit en communicatie zijn de pijlers van onze maatschappij en economie. Maar verbondenheid gaat veel verder dan slimme connecties tussen netwerken of de techniek waarmee we contact leggen. Uiteindelijk draait het leven van mensen om het gevoel van verbondenheid. Met elkaar, met de dingen die belangrijk zijn.

Het Internet of Things (IoT) verandert veel in ons dagelijks leven: hoe we autorijden, inkopen doen en thuis de verwarming aanzetten. Alle IoT-objecten worden uitgerust met chips en sensoren die data delen. Data die via het netwerk (internet) terechtkomen op een platform. Daar wordt de data geanalyseerd en omgezet in smart data. Hierna kan met behulp van software de juiste actie worden ondernomen. Het kan je bijvoorbeeld naar een lege plek sturen op een parkeerplaats of een herinnering sturen om je medicijnen in te nemen.

Voordelen
Het grootste voordeel van het IoT is dat een hoop handmatige processen geautomatiseerd kunnen worden. Ook kunnen apparaten verschillen opmerken en hun programma daarop aanpassen. Naar verloop van tijd neemt ons energieverbruik af, verspillen we minder producten en verbeteren productieprocessen.

Starters Kit
Om het voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft VodafoneZiggo de IoT Starters Kit ontwikkeld. Met deze IoT Starter Kit zet u binnen no-time de volgende stap in de digitalisering van uw bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfsprocessen verder stroomlijnen, de efficiency verbeteren en productiviteit verhogen.

In het boek ‘Een slimme stad, zo doe je dat – Verbonden, flexibel en betekenisvol; maak de echte future city’, van de Future City Foundation leest u hoe u een IoT Starters Kit van VodafoneZiggo kunt winnen. Klik hier om het boek (gratis) te bestellen.