Zwolle is premiumpartner


We zijn heel trots dat de gemeente Zwolle zich als premiumpartner aansluit van de Future City Foundation. Daarmee heeft de Future City nu 10 partners die het werk van onze Foundation mogelijk maken. Daar zijn we erg blij mee.

Voorzitter Yvonne Kemmerling heet de gemeente Zwolle dan ook van harte welkom. ‘Zwolle heeft zich de afgelopen jaren laten zien als echte koploper op smartcitygebied. Er is een heldere visie om de stad van toekomst, maar ook aandacht voor hoe die visie gerealiseerd moet worden. En daarmee wordt volop geëxperimenteerd.’

Een mooi voorbeeld daarvan is te vinden in het project SensHagen, een lokaalmeetinitiatief rondom het meten van waterstanden. En in de Alliantie Smart Zwolle, het eigen smartcitynetwerk, waar tal van partijen werken de slimme toekomst van de gemeente.

De relatie tussen Future City en Zwolle is dan ook een logische. Niet voor niets tekende de gemeente de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en werd wethouder Michiel van Willigen geïnterviewd voor het boek ‘Zo bestuur je een slimme stad’.

Van Willigen tekent binnenkort ook op een nog bekend te maken, maar feestelijke manier het partnership met Future City.